Cinci știri din Sectorul 6 » Primăria are viceprimari, tablete pentru elevi și startul campaniei “Împodobește o stradă!”

Sectorul 6

Sectorul 6. În ultimele zile s-au luat mai multe decizii importante în cadrul Primăriei conduse de liberalul Ciprian Ciucu. bucurestiri.ro a făcut recenzia celor mai utile informații din Sectorul 6 și vi le prezintă.

Au fost aleși cei doi viceprimarii din Sectorul 6

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Sector 6 care a avut loc pe 24 noiembrie, la sediul Primăriei, au fost aleși viceprimarii Sectorului 6 al Capitalei: Alexandru Valeriu Gâdiuță si Mihaela Ana-Maria Ștefan. Alexandru Valeriu Gâdiuță a fost desemnat viceprimarul înlocuitor de drept al primarului Sectorului 6. Ambii viceprimari au fost aleși cu 17 voturi pentru și opt împotrivă.

ciprian ciucu viceprimari

„Mihaela și Alexandru au fost aleși consilieri locali pe listele USR-PLUS. În urma negocierilor din pre-campanie, conducerile centrale ale PNL și USR-PLUS au decis această formulă pentru Sectorul 6, formulă care s-a dovedit câștigătoare. PNL București si PNL Sector 6 s-au ținut de cuvânt și abordăm munca din Sectorul nostru în această formulă”, a spus primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

„La Primăria Sectorului 6 avem o majoritate stabilă PNL – USR-PLUS de 16 voturi din 27. De asemenea, salut poziția PMP de a se alătura acestei formule, practic, în acest moment, suntem 18 din 27″

Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6

Începe Campania “Împodobește o stradă!” în Sectorul 6

În contextul în care sărbătorile de iarnă sunt aproape și în urma unui mare număr de mesaje primite din comunitate, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, lansează un apel către companiile și firmele cu sedii sau puncte de lucru în sector să vină alături de autoritatea locală pentru a împodobi de sărbătoare străzile, bulevardele sau parcurile din cartiere.

„Companiile pot amplasa ornamente luminoase, în cromatică specifică de Crăciun, în zone pe care și le aleg și pe care le comunică Primăriei Sectorului 6. La rândul său, autoritatea locală pune la dispoziția firmelor lucrătorii și logistica ADPDU, pentru a monta și demonta instalațiile”

mesajul Primăriei

Conform celor de la Sectorul 6, „ințiativa edilului vine în contextul în care încheierea unui contract pentru împodobirea ar fi implicat o cheltuială majoră, pe care preferă să o transforme într-o investiție comunitară”.

Crucea Roșie ajută familiile nevoiașe din Sectorul 6

Societatea Națională de Cruce Roșie din România implementează un nou proiect de intervenție în pandemia COVID-19. Acesta vizează o campanie națională de informare și conștientizare a populației, în vederea limitării infectării cu virusul.

crucea rosie

Reprezentanții SNCRR, alături de cei ai Compartimentului Relații cu Minoritățile Etnice din cadrul Primăriei Sectorului 6, au oferit pachete cu produse de igienă unui număr de 20 de familii din sector.

Tablete școlare pentru elevii din Sectorul 6

Proiectul privind “Dotarea unităților de învățământ din Sectorul 6 pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învățământ în mediul online” și a cheltuielilor legate de proiect a fost aprobat în cadrul ședinței de Consiliul Local. Valoarea totală este de 44.362.280,26 lei.

„Principalele măsuri constau în dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației, de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura online, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu colegii”, anunță reprezentanții Primăriei din Sectorul 6.

Se mai depun cereri pentru ajutorul de încălzire

În ultima lună, 80 de cetățeni au depus cereri pentru ajutorul de încălzire a locuinței la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

„69 dintre cereri au fost pentru energie termică, 10 pentru gaze naturale și una pentru energie electrică. În octombrie, 9 beneficiari de venit minim garantat au primit ajutorul pentru lemne”

oficialii Primăriei
ajutor de incalzire

Limite de venituri sunt: pentru lemne, gaze și energie electrică:
• 750 de lei/membru de familie
• 750 de lei/persoană singură

Limite de venituri sunt: pentru energie termică
• 786 lei/membru de familie
• 1082 lei/persoană singură

Citește și » Ziua Naţională a României, la București: defilarea gărzii de onoare și survolarea unor avioane militare

Bucharest Gaming Week 2020

Bucharest Gaming Week 2020 a avut peste 1,1 milioane de participanți

masini abandonate

50.000 de mașini abandonate vor fi ridicate din București!