Știri de sector. Cele mai importante 6 informații din București

sector

Știri de sector. Informațiile importante din sectoarele Capitalei vin de la bucurestiri.ro.

Clotilde Armand e decisă să nu mai existe risipă cu banii publici, Radu Mihaiu a anunțat că directorii din servicii nu și-au îndeplinit sarcinile, Aurelian Bădulescu a demisionat din funcția de la PSD, cetățenii din 4 sunt campioni la reclamații, Piedone anunță controale serioase, iar Ciucu taie parcul auto.

Sectorul 1 » „A trecut vremea dezmăţului şi populismului bugetar!”

Primăria Sectorului 1 reacţionează la informaţiile privind tăieri din bugetele unităţilor de învăţământ.

bugetul local

„Tăierile de fonduri despre care se face vorbire în spaţiul public nu înseamnă că educaţia nu este o prioritate pentru actuala administraţie a Sectorului 1. În niciun caz gaura bugetară lăsată de fosta administraţie nu va fi acoperită prin tăierea fondurilor esenţiale desfăşurării actului educaţional”, reiese dintr-un comunicat transmis de primărie.

„Eu voi remedia ceea ce falşii socialişti au stricat şi, de acum încolo, voi aloca fonduri raţional doar către proiecte esenţiale pentru dezvoltarea comunităţii locale. A venit vremea să reconstruim Sectorul 1, să cheltuim responsabil banii existenţi şi să spunem stop pilelor, corupţiei şi birocraţiei”

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1

Sectorul 2 » Directori care nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că verificările Corpului de Control relevă că mai mulţi directori din autoritatea locală nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu.

„La fix o lună de la preluarea mandatului avem nişte concluzii. Avem rapoarte de la Corpul de Control, de la Auditul intern. De săptămâna viitoare, programul Comisiei de Disciplină devine brusc aglomerat. Am analizat o tonă de documente. Da, o tonă, fiindcă de fiecare dată când pui o întrebare incomodă, cei vizaţi te îngroapă în hârtii în speranţa că te buimăcesc. Am luat la rând fiecare direcţie. Am luat la puricat tot ce ne-a ridicat semne de întrebare. Am trimis Corpul de Control să verifice rând cu rând actele şi procesele suspecte”, a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

radu mihaiu

„Avem directori care nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu, avem directori care au ignorat recomandarea celor avizaţi şi au semnat achiziţii neconforme. NU tolerez incompetenţa. NU tolerez minciuna. Şi în niciun caz NU voi acoperi pe nimeni, cum se practica până acum. Orice urmă de hoţie îşi va găsi calea către procurori”

Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2

Sectorul 3 » Aurelian Bădulescu a demisionat din funcţia de preşedinte interimar al PSD

Aurelian Bădulescu a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PSD Sector 3.

El precizează că Iohannis şi Orban au distrus România, în mai puţin de un an, însă adaugă că regretă distribuirea acelei poze modificate a şefului statului pentru a-l face să semene cu Hitler. pe reţelele de socializare.

aurelian badulescu 70785400

„Iohannis şi Orban au distrus România. Au eşuat complet atât în gestionarea pandemiei, cât şi pe plan economic. Nu au testat populaţia, nu au avut o comunicare onestă cu cetăţenii, au sacrificat viitorul a milioane de copii prin închiderea şcolilor, şi-au bătut joc de producătorii români prin închiderea pieţelor, au distrus firmele româneşti şi au tratat cu indiferenţă atât populaţia activă, cât şi pensionarii”, a scris Aurelian Bădulescu pe Facebook.

Sectorul 4 » S-au făcut 16.000 de sesizări prin aplicaţia Primăriei

Un număr de 16.000 de sesizări au fost făcute prin aplicaţia de mobil „Primăria Sectorului 4”, dintre care circa 5.000 către Poliţia Locală, a declarat edilul Daniel Băluţă.

Daniel Baluta

„Din cele aproximativ 16.000 de sesizări care au fost făcute folosindu-se această operaţiune, simplă, rapidă şi la îndemâna oricui, peste 90% dintre acestea au fost rezolvate într-un timp foarte scurt. Dacă ar fi să facem un clasament al sesizărilor, pe locul 1 se situează cele făcute către Poliţia Locală, în jur de 5.000, fie că a fost vorba de un loc de parcare ocupat abuziv, de o maşină abandonată pe domeniul public sau de un vecin mai gălăgios”, a scris Daniel Băluţă, pe Facebook.

„Pe locurile 2 şi, respectiv, 3 sunt cele legate de investiţii, de proiecte pe care le-am început şi de cele pe care le vom implementa într-un viitor relativ scurt şi sesizări legate de atribuirea unui loc de parcare în Sectorul 4”

Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4

Sectorul 5 » Direcţia de Audit va demara controale la mai multe departamente

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a constatat mai multe nereguli, în urma unei şedinţe cu constructorii unităţilor de învăţământ şi cu directorii unor direcţii din autoritatea locală.

sectorul 5

Cristian Popescu Piedone a constatat că: nu există un circuit clar al documentelor; sunt foarte multe facturi neînregistrate în evidenţa Primăriei Sectorului 5, dar acceptate de instituţie; nu sunt folosite programe financiare pentru situaţii economico – financiare (fişe sintetice de client, generate automat şi la zi).

Sau că directorii şcolilor cer lucrări suplimentare, neautorizate şi nebugetate; nu există un responsabil, un departament intern, care să verifice calitatea execuţiei (intermediar, lucrări ascunse şi final) lucrărilor de construcţie.

Sectorul 6 » Se reduce la jumătate parcul auto!

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că va reduce parcul auto la jumătate, precizând că are nevoie de bani pentru investiţii.

„Dacă scot Poliţia Locală din schemă, mai mult de jumătate sunt pentru directorime. Foarte multe Dustere şi alte 4×4 au fost cumpărate în ultimii patru ani. Vom reduce parcul auto, generator de costuri (şoferi, revizii, combustibil, parcări etc) la jumătate. Să nu vă pară rău, dar am nevoie de bani pentru investiţii. Investiţii în sector, investiţii pentru cetăţeni. Gata cu boieria pe bani publici. Aşa am văzut la Oradea…”, a scris Ciprian Ciucu, pe Facebook.

ciprian ciucu

Ciucu a postat şi un tabel potrivit căruia parcul auto al Primăriei de sector este format din 129 de autoturisme şi autoutilitare, din care Poliţia Locală are 56 de autoturisme şi cinci autoutilitare.

Citește și » Cinci știri din Sectorul 6 » Primăria are viceprimari, tablete pentru elevi și startul campaniei “Împodobește o stradă!”

masini abandonate

50.000 de mașini abandonate vor fi ridicate din București!

deszăpezire în Capitală

Pregătiri pentru deszăpezire în Capitală. Știm firmele care se ocupă de iarnă