Expoziţia „Maşini de altădată”, la Mega Mall, în perioada 6 – 22 noiembrie

Mega Mall

10 modele de automobile românești și o motocicletă Carpați vor fi expuse la Mega Mall, în perioada 6-22 noiembrie. Exemplarul autentic Dacia 2000 folosit de Nicolae și Elena Ceaușescu în anii 1980 se numără printre exponate. Accesul la expoziție este gratuit

Inconfundabilele automobile românești care au scris istorie, Dacia, Oltcit și ARO, pot fi admirate, în perioada 6-22 noiembrie, la Mega Mall, în cadrul expoziției „Mașini de Altădată”.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere, la nivelul 0 și 1 al mall-ului, 10 modele de mașini retro românești și chiar și un exemplar al celebrei motociclete Carpați, din colecțiile unor pasionați de mașini vintage.

Colecție impresionantă de „bijuterii”, la Mega Mall

Cei care vor vizita Mega Mall vor putea vedea șase modele autentice Dacia, trei mașini ARO, un Oltcit și o motocicletă Carpați. Din colecție face parte și o Dacia 2000 fabricată în 1982, care a fost utilizată chiar de Nicolae și Elena Ceaușescu pentru vizitele de lucru.

Mașina poate fi remarcată în numeroase filmări ale perioadei respective. De asemenea, din expoziție mai fac parte și modelul Dacia 1310 Miliția produsă în 1982, sau Dacia 1300 Taxi, din același an, parte a unui lot limitat de 500 de astfel de automobile. Vizitatorii vor avea la dispoziție și modele de Dacia care au stârnit legende urbane în anii 1970, cum ar fi Dacia 1300 break, produsă într-un stoc limitat, și comercializată doar în schimbul valutei.

„Publicul va descoperi și un Oltcit Special, produs în 1986, un automobil de dimensiuni mai mici, destinat tinerilor. Trei modele de ARO, printre care și o autospecială de Miliție, poreclită Regina Nopții, se numără printre exponate”

organizatorii evenimentului

Ultima, dar nu cea din urmă, la Mega Mall va fi expusă și faimoasa motocicletă Carpați. Între 1959 și 1965 au fost produse aproximativ 5000 de motorete Carpați la Uzina „6 Martie” Tohani de la Zărnești. Pentru popularizarea acestora, s-au organizat competiții monomarcă și chiar și curse pe circuit.

Citește și » Festivalul SoNoRo în 3 orașe: Brașov, Sibiu și București. Cum poate fi urmărit SoNoRo online

Gara de Nord

12 decembrie, ziua când va fi inaugurată linia ferată Gara de Nord – Otopeni

Poliţia Locală

Poliţia Locală Sector 1 a intrat în vizorul noului primar, Clotilde Armand: „Să devină un exemplu”