Poliţia Locală Sector 1 a intrat în vizorul noului primar, Clotilde Armand: „Să devină un exemplu”

Poliţia Locală

Poliţia Locală Sector 1 trebuie să devină un exemplu pentru bucureşteni, a declarat, marţi, primarul Clotilde Armand, care a adăugat că, ”din acest moment”, această instituţie „este obligată să respecte legea aplicând-o în litera şi spiritul ei”.

„Am fost împreună cu echipa mea să vedem ce se întâmplă la Poliţia Locală Sector 1 şi am discutat cu toată conducerea acestei instituţii (şeful cel mare era în concediu). Cred că mesajul meu a fost foarte bine înţeles de toţi directorii de departamente din Poliţia Locală. Gata cu: poliţia politică, cu datul în judecată şi intimidarea jurnaliştilor, achiziţiile frauduloase şi înţelegerile cu diverse clanuri interlope, construcţiile ilegale şi şantierele abuzive sau de lipsa reacţiei atunci când este solicitat ajutorul”, a scris Armand, pe Facebook.

„Cine nu a înţeles asta nu mai are ce căuta în instituţia Poliţiei. Poliţia Locală Sector 1 trebuie să devină un exemplu pentru bucureşteni, din acest moment Poliţia Locală Sector 1 este obligată să respecte legea aplicând-o în litera şi spiritul ei”

Clotilde Armand, primar Sectorul 1

După vizita la Poliţia Locală Sector 1, planuri de digitalizare

Primarul Sectorului 1 a subliniat că această reformă nu se face peste noapte, dar şi-a exprimat convingerea că va reda încrederea cetăţenilor.

„După această vizită, am desigilat biroul primarului. Am semnat procesul de predare-primire cu vechea administraţie şi au început să ajungă la mine mulţi metri cubi de dosare din diverse departamente ale Primăriei. Am organizat deja echipe de IT-şti în toată Primăria care vor lupta să spunem adio birocraţiei şi hârtiilor inutile”, a adăugat Clotilde Armand.

Ca să nu mai fie probleme cu documentele, noul primar vrea să digitalizeze instituția și să optimizeze personalul. Spune că nu îi va concedia pe cei 3.100 de angajați ai celor 11 direcții, dar îi va muta unde va fi nevoie. Biroul care este conectat printr-un fir roșu la Serviciul de Telecomunicații Speciale, urmează să fie verificat de dispozitive spion.

Conform Pro TV, până atunci are o problemă gravă de rezolvat. Bugetul Primăriei a fost stabilit la 400 milioane euro, dar veniturile sunt de 270 milioane de euro. Ar mai fi nevoie de 130 de milioane de euro.

Citește și » Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, a depus jurământul: “Cetăţenii s-au săturat de jaf!”

Mega Mall

Expoziţia „Maşini de altădată”, la Mega Mall, în perioada 6 – 22 noiembrie

Sectorul-4

Investițiile publice în infrastructură atrag investitori importanți în Sectorul 4 al Capitalei