Atmosfera Bucureștiului interbelic recreată de Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București îi așteaptă pe vizitatori la o nouă expoziție specială. Oficialii Muzeului le fac o surpriză publicului și prezintă la Palatul Suțu expoziția „Moda în Bucureștiul interbelic”.

Expoziția dedicată modei și evoluției sale în ultimii zeci de ani va fi deschisă începând cu data de 18 noiembrie și e special dedicată publicului îndrăgostit de modă sau specialist și interesat de viața urbană sub toate aspectele ei.

Noua expoziție va prezenta publicului costume purtate în perioada interbelică, accesorii vestimentare, ansambluri decorative interioare, fotografii, personaje și imagini ale orașului cu arhitectură modernă, artere aglomerate de pietoni eleganți și automobile, străzi, bulevarde, birturi și terase.

Ce spun oficialii Muzeul Municipiului București despre expoziția unicat

Maria-Camelia Ene, expert în costum și accesorii vestimentare, explică ce își propune expoziția unicat de la Muzeul Municipiului București.

“Întoarcerea în timp prin analiza artelor decorative, în special a costumului, în strânsă legătură cu dezvoltarea arhitectural-urbanistică a Bucureștiului, demonstrează o evoluție fascinantă și complexă a acestuia. Istoria oferă date suficiente pentru a începe demersul: gravurile, artele plastice, fotografia de epocă cu personaje, străzi și bulevarde, terase și cârciumioare, veșmintele păstrate în colecția muzeului, toate acestea vor ajuta la recompunerea unei epoci interesante și înfloritoare trăită de bătrânul București”, spune aceasta.

Mobilierul, cristalul și porțelanul care împodobeau interioarele caselor bucureștene vor recompune imaginea interbelică a Bucureștiului, capitală europeană.

Alături de costume sunt valorificate Colecțiile Fotografii, Cărți poștale și Clișee fotografice, Artă Decorativă-Metal, Artă Decorativă-Cristal și Porțelan, Artă Decorativă-Mobilier, Diverse, Știință-Tehnică.

Afis MODA 2020 02 731x1024 1

“Șansa de a studia colecțiile Muzeului Municipiului București, cu precădere pe aceea de Costum și accesorii vestimentare, a făcut să se nască dorința de a face cunoscute comorile patrimoniale, dar și evoluția modei, oglinda vieții simple sau complicate a fiecăruia dintre semenii noștri. Moda, care s-a răspândit larg în anii ’20, era simplă și practică, folosind cu precădere producția industrială de serie. Datorită costumației reduse și croielilor simple ale rochiilor, care puteau fi lucrate în casă, diferențele sociale erau mai puțin vizibile decât până atunci”, a mai explicat Camelia Ene, care este și șef Birou Istorie Bucureșteană, MMB.

Alte expoziții deschise în această perioadă la Muzeul Municipiului București

  • Expoziția permanentă „Timpul Orașului”
  • Expoziția-eveniment „Valentina Rusu Ciobanu. O sută de ani de la naștere”
  • Expozițiile tematice „Bucureștiul medieval al familiei Mavrocordat”
  • „Muzeul Simu și Pinacoteca București”
  • „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor”
  • Expoziția de Benzi desenate din perioada interbelică, partea I 1924 – 1939

Citește și » NeoNlitic 2020 » Expoziție inedită la Muzeul Național de Istorie

Museum Quest în București

Museum Quest în București: 3 muzee participă la un treasure hunt cultural interactiv

Maia Morgenstern

Maia Morgenstern și-a lansat autobiografia, cu „poveşti ascunse” şi fotografii inedite