Maia Morgenstern și-a lansat autobiografia, cu „poveşti ascunse” şi fotografii inedite

Maia Morgenstern

Maia Morgenstern și viața sa vor putea fi descoperite în librările din întreaga țară! Autobiografia actriţei a fost lansată, iar în această perioadă cea mai bună variantă este comanda online. Cartea este disponibilă pe litera.ro, unde costă 49,90. În curând volumul va apărea și în format audiobook.

Această carte scrisă sub formă de jurnal împletește amintiri din copilăria autoarei, legate de părinți și de rude, de școală și de prieteni. Cu secvențe din numeroasele ei experiențe în teatru și film, aducându-ne în fața ochilor personalitatea complexă a unei artiste iubite de toată lumea.

„Sunt poveşti ascunse, poveşti de care îmi e frică, nu de puţine ori. Pentru că revin cu putere, mă târăsc fără putinţă de scăpare într-o lume pe cât de preţuită, pe atât de pierdută. Amintirile mele sunt nişte izbucniri de tandreţe, pusee de febră a nostalgiei, episoade ale unei revolte târzii”, spune Maia Morgenstern, despre cartea sa de 208 pagini.

Maia Morgenstern, o carieră colosală!

Maia Morgenstern s-a născut la Bucureşti, pe 1 mai 1962. A încheiat studiile la IATC în 1985, la clasa lui Dem Rădulescu. A fost repartizată la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, apoi a revenit la Bucureşti, unde joacă la Teatrul Evreiesc de Stat şi la Teatrul Naţional.

A realizat proiecte artistice de anvergură, atât în teatru, cât şi în film, alături de Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Andrei Şerban, Theo Angelopoulos, Marta Mészáros, Mel Gibson. A colaborat cu teatre din ţară şi de peste hotare, iar printre filmele cele mai importante în care a jucat se numără „Balanţa”, „Cel mai iubit dintre pământeni” şi „Patimile lui Hristos”.

Maia Morgenstern 1

A fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma, premiul Felix al Academiei Europene de Film, premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă, Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în Franţa, Ordinul Regal „Nihil Sine Deo”. Parlamentul European de la Strasbourg a desemnat-o, în anul 2003, Actriţa şi Femeia anului.

Citește și » Noaptea muzeelor 2020, online sau offline? Noi detalii despre eveniment

Muzeul Municipiului București

Atmosfera Bucureștiului interbelic recreată de Muzeul Municipiului București

ambasada spaniei

Ambasada Spaniei lansează prima campanie de promovare a literaturii la metrou: „Atenţie, se deschid cărţile!”