„Motanul Încălțat” și „Tosca”, transmise online de Opera Națională București

Opera Națională

Opera Națională București va transmite online spectacolele „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu și „Tosca” de Giacomo Puccini cu ocazia zilei Sfântului Nicolae.

Totul în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera Online.

Spectacolele vor fi transmise online pe site-ul instituției și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București, înregistrările fiind accesibile publicului doar pe durata difuzării spectacolelor.

În așteptarea lui Moș Nicolae, propunem copiilor o poveste cu tâlc și îi invităm în lumea basmelor pentru a viziona împreună „Motanul Încălțat” de Cornel Trăilescu, sâmbătă, 5 decembrie, începând cu ora 17:00.

05.12 Motanul incaltat Twitter 1024x576 1

Povestea motanului năzdrăvan ce folosește nenumărate trucuri pentru a obține putere, bogăție și mâna unei prințese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru și film, ci și pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

Spectacol la Opera Națională București și pe 6 decembrie

Opera Națională București rezervă seara de 6 decembrie, de la ora 19:00, unei creații muzicale cu parfum puccinian. Spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, este o invitație lirică a uneia dintre cele mai pasionale și tragice povești de dragoste.

06.12 Tosca Titter 1024x576 1

„Tosca” este una dintre cele mai îndrăgite opere din lume și o poveste „roller coaster” în care iubirea, lăcomia, crima și intriga politică se împletesc perfect. Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu și-a pierdut farmecul nici după mai bine de un secol de la premiera mondială.

Citește și »„Singur acasă” la PRO TV. 10 lucruri incredibile despre filmul cu Macaulay Culkin

Ferma 2020

Augustin Viziru a câștigat marele premiu la Ferma 2020!

Neversea

Festivalul Neversea s-ar putea să aibă loc în septembrie, în loc de iulie