Opțiune nouă testată de Instagram: ce vor putea face utilizatorii

instagram
Instagram are peste 1,1 miliarrde de utilizatori la nivel mondial

Instagram a decis să testeze pe un grup restrâns o opțiune care îi lasă pe utilizatori să decidă dacă vor să „ascundă” sau nu likeurile pe care le-au primit la propriile postări, informează CNN.

Conform companiei, la logare, utilizatorii vor putea alege între 3 opțiuni: să nu vadă numărul de likeuri adunate de postările unui alt user, dezactivarea likeurilor pentru propriile postări sau păstrarea experienței originale.

De asemenea, compania a spus că „lucrează la o experiență similară” pentru Facebook, dar nu a clarificat cum ar putea arăta asta, conform theverge.com.

  • Instagram a început să testeze opțiunea de a ascunde like-urile în postări în 2019, mai întâi în Canada și apou în întreaga lume.
  • Urmăritorii nu au putut vedea numărul total de aprecieri primite de o postare, însă proprietarul contului încă mai putea, a explicat atunci Instagram.
  • Urmăritorii puteau da click pentru a vedea o listă completă a conturilor care apreciau postarea, dar nu și numărul lor total.
facebook
Instagram este una dintre cele mai populare aplicații din lume

De ce face Instagram acest test

Scopul Instagram e să vadă cum afectează presiunea likeurile utilizatorii. Unii dintre cei care au experimentat cu noua opțiune au fost mulțumiți de idee, dar au fost și mulți care apreciau faptul că puteau să vadă numărul total de „inimioare” pe care îl făcea postarea lor.

Aceste likeuri au fost o unealtă foarte bună pentru a măsura impactul unei postări, dar unii tineri le folosesc ca pe un indicator al propriei popularități.

Instagram, la fel ca WhatsApp, este deținută de Facebook și are peste 1,1 miliarde de conturi active. Se pot uploada imagini și video, iar opțiunea de stories a fost atât de populară, încă compania-mamă, Facebook, a adoptat-o pe propria platformă.

Citește și:

Bucureștiul va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică al UE. O agenție europeană cu buget de miliarde de euro

WhatsApp adaugă clauze pentru partajarea datelor cu Facebook!

Star Taxi

Star Taxi depășește 80 de milioane de comenzi

statuie

Descoperire uluitoare făcută de doi polițiști aflați în timpul liber într-un magazin de antichități din Bruxelles