WhatsApp adaugă clauze pentru partajarea datelor cu Facebook!

WhatsApp

WhatsApp, cea mai folosită aplicaţie de comunicare are un nou set de condiţii de utilizare. Acestea prevăd transmiterea informaţiilor colectate către Facebook.

Facebook nu renunţă la accesarea datelor colectate de WhatsApp, chiar dacă Uniunea Europeană a interzis acest lucru. Doar că, de data aceasta, colectarea nu are legătură cu afişarea reclamelor.

Compania a început, de miercuri, să afişeze o notificare celor peste 2 miliarde de utilizatori ai săi, prin care le aduce acestora la cunoştinţă o serie de modificări pe care le va suferi regulamentul de folosire a aplicaţiei.

Modificările WhatsApp sunt împărţite în trei categorii, în funcţie de modul în care vor fi folosite datele:

  • Legate direct de folosirea WhatsApp;
  • În legătură cu modul în care companiile care vând pe această aplicație pot folosi servicile Facebook pentru a stoca comunicările cu clienţii;
  • Pentru integrarea WhatsApp cu Facebook.

Facebook va avea acces la o serie întreagă de informaţii colectate de aplicație, de la datele tranzacţiilor realizate de cei care vor face cumpărături, la cele de identificare ale device-urilor şi IP-urile utilizatorilor.

Noile clauze vin să faciliteze noua strategie de monetizare, care, în loc de reclame, se va axa pe servicii oferite companiilor. Acestea vor putea comunica cu clienţii şi vinde direct în cadrul platformei.

WhatsApp, record de Revelion

WhatsApp stabilește un nou record după ce a înregistrat peste 1,4 miliarde de apeluri în noaptea de Revelion. Acesta a fost, de asemenea, și cel mai mare număr de apeluri înregistrate de platforma până acum într-o singură zi, potrivit unor statistici ale Facebook, citate de Businesstoday. În noaptea dintre ani, aplicația a procesat peste 1,4 miliarde de apeluri audio și video, cu 50% mai mult în comparație cu anul trecut.

CITEȘTE ȘI » Care este cel mai mare sector din București. Care are cea mai multă populație

CFR Călători

CFR Călători introduce noi uniforme pentru 4.000 de angajați, în culorile bleumarin, bleu şi vişiniu

Sectorul 3

Știri utile din Sectorul 3. Ajutor pentru încălzire, locuri de parcare și impozitul local