Știri utile din Sectorul 3. Ajutor pentru încălzire, locuri de parcare și impozitul local

Sectorul 3

Locuitorii din Sectorul 3 sunt gata de 2021. Primăria a anunțat care sunt criterile pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzire, cum se pot plăti impozitele din acest an dar și cum pot să primească un loc de parcare din partea autorităților locale.

120 de cereri pentru ajutoarele la încălzire, depuse la DGASPC Sector 3

Primăria Sectorului 3 a primit, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, 120 de cereri în vederea acordării subvenției pentru încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2020 – martie 2021. Dintre acestea 97 de solicitări au fost depuse pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, 14 pentru gaze naturale, 3 (lemne, combustibili petrolieri), iar 6 pentru energie electrică.

Persoanele sau familiile care pot beneficia de subvenţia pentru încălzirea locuinţei cu energie termică sunt:

  • familiile cu un venit mediu lunar pe membru de familie care să fie cuprins între 0 şi 800 lei/lună;
  • persoanele singure cu un venit între 0 şi 1.082 lei/lună.
Imagine incalzire

Persoanele ori familiile care pot beneficia de subvenția pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, lemne, combustibili petrolieri sau energie electrică sunt:

  • persoana singură cu un venit lunar cuprins între 0 şi 800 lei;
  • familia cu un venit lunar pe membru de familie cuprins între 0 şi 800 lei.

Cererile-declarații pe propria răspundere, însoțite de actele doveditoare, se depun la sediul DGASPC Sector 3 (str. Parfumului nr. 2-4) sau la punctul de lucru din Bd.1 Decembrie 1918 nr. 12-14, de luni până joi, între orele 9.00-15.00.

Primăria Sectorului 3 reia atribuirea locurilor de parcare

Primăria Sectorului 3 anunță faptul că începând din această lună se reiau atribuirile de locuri de parcare. Atribuirile se vor face treptat, pentru fiecare adresă în parte, ca urmare a unei programări anunțate.

Imagine parcari 7

În perioada următoare, pe site-ul Primăriei Sectorului 3, va apărea o secțiune specială unde va fi postat un calendar lunar valabil pentru fiecare adresă din sectorul 3. În acest fel, cetățenii vor ști exact în ce lună urmează să se atribuie locurile libere de la domiciliile lor.

În luna respectivă, la adresele programate, se vor afișa listele cu locurile libere, atât fizic, la blocuri, cât și online, pe site-ul Primăriei Sectorului 3. Timp de 20 de zile, după afișarea listelor cu locurile libere de la o anumită adresă programată pentru respectiva lună în curs, cei intersați să obțină un loc și care nu au o cerere în acest sens înregistrată își pot depune dosarele în GIS.

Contribuabilii din Sectorul 3 își pot achita taxele și impozitele locale online

Contribuabilii din Sectorul 3 pot primi o bonificație de 10% dacă își achită integral taxele și impozitele aferente anului în curs către bugetul local până la data de 31 martie. În perioada 01.01 – 04.01.2021 și-au achitat online taxele pe ghiseul.ro 3961 de persoane.

Imagine ghiseu ditl

Atât persoanele fizice cât și persoanele juridice își pot achita obligațiile fiscale online, pe platforma www.ghiseul.ro. Pentru persoanele fizice userul și parola se pot obține online de la adresa ACEASTA, iar pentru persoanele juridice acestea se pot obține la ghișeele DGITL Sector 3 situate în Sf. Vineri nr. 32.

Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 3 pune la dispoziţia contribuabililor pentru plata impozitelor şi taxelor locale cele trei sedii situate în str. Sfânta Vineri nr. 32, str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5 şi str. Câmpia Libertății nr. 36. Programul de lucru la sediile DGITL Sector 3 este următorul: luni, marţi, miercuri, vineri, de la 8.30 la 16.30, iar joi de la 8.30 la 18.30.

CITEȘTE ȘI » CFR Călători introduce noi uniforme pentru 4.000 de angați, în culorile bleumarin, bleu şi vişiniu

WhatsApp

WhatsApp adaugă clauze pentru partajarea datelor cu Facebook!

Sectorul 6

Sectorul 6. Puncte de colectare a brazilor naturali rămaşi după sărbători