Imagini spectaculoase de la Palatul Parlamentului: s-a jucat baschet în Sala Unirii

Imagini spectaculoase de la Palatul Parlamentului: s-a jucat baschet în Sala Unirii
Imagini spectaculoase de la Palatul Parlamentului: s-a jucat baschet în Sala Unirii

Cel mai important eveniment mondial de baschet 3×3 este găzduit în acest weekend de Palatul Parlamentului din București. Accesul este gratuit.

În Sala Unirii, s-au adunat, în cadrul FIBA 3×3 World Finals, 24 de echipe naționale din 13 țări, pentru U23 Nations League Final și Women’s Series Final.

Au fost prezente, în calitate de invitați ai Federației Române de Baschet, numeroase personalități ale sportului românesc și mondial.

Baschet la Palatul Parlamentului: România s-a clasat pe locul secund

242176065 2271834889614257 1899941254034807250 n

Echipa masculină de tineret a României a devenit vicecampioana circuitului mondial dedicat sportivilor U23, după ce „vulturii” au cedat în ultimul act al FIBA 3×3 U23 Nations League Final 2021 în fata puternicei selecționate a Poloniei, cu scorul de 17-21.

Accidentat în ultimele minute ale finalei, Cristian Mainea a fost declarat MVP-ul competiției masculine și a primit trofeul de la Alex Sanchez, Managing Director FIBA 3×3.

Laurii competiției similare feminine de la Palatul Parlamentului au revenit echipei Franței, care a dispus în finală de selecționata Țărilor de Jos, cu scorul de 21-7, iar MVP-ul întrecerii feminine a fost desemnată Hortense Limouzin, care a fost premiată de Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet.

Medaliile pentru prima poziție au fost oferite de un invitat-surpriză, Paul Baumann, fiul regretatului secretar general al FIBA fiind ambasadorul circuitului mondial de tineret. În cadrul festivității de premiere, coordonatorul de joc al echipei României, Cristian Mainea, a fost declarat MVP-ul competitiei masculine, fiind recompensat cu un ceas marca Tissot de catre Alex Sanchez, Managing Director FIBA 3×3.

Citește și: Zilele Bucureștilor. Biblioteca Metropolitană în zi de sărbătoare

Zilele Bucureștilor

Zilele Bucureștilor. Biblioteca Metropolitană în zi de sărbătoare

Trenul Connecting Europe Express a ajuns la București

Trenul-simbol al Europei a ajuns la București