Participarea la sărbătorile religioase acceptată de instanță, chiar și în pandemie

Participarea la sărbătorile religioase

Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia care permite participarea la sărbătorile religioase doar persoanelor care au domiciliul în localitatea unde se desfăşoară activitatea respectivă, decizia instanţei nefiind definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat, luni, pe reclamaţia Mihaelei Meucă, care a cerut anularea articolului numărul 2 din hotărârea numărul 47 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din data de 5 octombrie 2020.

Cum sună decizia pentru participarea la sărbătorile religioase

“Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Guvernul României. Respinge acţiunea faţă de acest pârât ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtei Guvernul României. Admite acţiunea faţă de pârâtul CNSU. Anulează art.2 din Hotărârea nr.47/2020 a CNSU”, se arată în minuta instanţei.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de două zile de la comunicare.

Articolul 2 din hotărârea numărul 47 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă precizează:

“Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi”

Citește și » Cea mai scumpă vilă de lux din Bucureşti! Costă 15 milioane de euro

vilă de lux

Cea mai scumpă vilă de lux din Bucureşti! Costă 15 milioane de euro

Copilăria lui Beethoven

Spectacolul „Copilăria lui Beethoven”, difuzat online de Teatrul Odeon