Care este situația piețelor din sectoarele 6 și 1. Mesajul transmis de Ciprian Ciucu: „Controalele vor fi amănunțite”

piețe

Locuitorii Sectoarelor 6 și 1, dar și producătorii români nu au motive să își facă griji pentru închiderea piețelor amenajate în spații închise. Ciprian Ciucu și Clotilde Armand au făcut recenzia în piețelor.

Ciprian Ciucu a fost cel mai activ la acest capitol. „Am luat la rând piață cu piață cu conducerile Administrațiilor piețelor, domeniului public și poliției locale și sunt în măsură să vă comunic situația pe fiecare în parte, precum și soluțiile găsite”, a scris noul edil pe Facebook.

Conform acestuia, piețele din Sectorul 6 se impart în două categorii: piețe puține în administrarea primăriei și piețe mai multe în administrarea privaților.

Piețele deschise din sectorul 6

 • Piața “Orizont”. Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă. Sunt tarabe libere, poate primi producători de la alte piețe – 44 de tarabe
 • Piața „Apusului”. Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă – 44 de tarabe
 • Piața „Giulești”. Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă – 6 de tarabe
 • Piața “Chilia Veche”. Este administrată de către Carrefour în regim de supermarket, rămâne deschisă
 • Piața “Politehnicii” Iuliu Maniu. Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă
 • Piața “Lidl – Crângași”. Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă
 • Piața “Veteranilor I”. Este parțial deschisă, poate funcționa parțial. Se va stabili împreună cu poliția națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale
 • Piața “Veteranilor II”. Poate funcționa parțial. Se va stabili împreună cu poliția națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale
 • Piața “Gorjului”. Pot funcționa tarabe pe culoarul de acces, acesta fiind generos. Se va stabili împreună cu poliția națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale

Piețele închise din sectorul 6

 • Piața “Valea Ialomiței”. Este piață închisă, relocăm cele 60 de tarabe pe platoul parcării supraterane, cu asigurarea măsurilor suplimentare (trasee etc.)
 • Piața “Crângași”. Este piață închisă, relocăm cele 48 de tarabe în parcare și în parcarea de peste linia tramvaiului 41
 • Piața “Drumul Taberei 1”. Este piață închisă, relocăm cele 60 de tarabe pe platoul lateral și pe trotuarul din fața pieței și parțial în parcare (unde nu sunt lucrări Termoenergetica)
 • Piața “Drumul Taberei 2”. Este piață închisă, se pare că operatorul nu vrea să mute tarabele în parcarea adiacentă. Oricum, vom amenaja noi, Primăria, pentru producătorii care doresc, tarabe și în parcarea adiacentă. Dacă operatorul se răzgândește, îl invit să mute tarabele temporar în parcarea adiacentă

Ciprian Ciucu, despre vizita în piețe: „Nu sunt deloc mulțumit!”

După recenzia completă a piețelor din Sectorul 6, Ciprian Ciucu a pornit în controale.

„Am intrat la întâmplare in mai multe magazine și supermarketuri din Sectorul 6. Acum sunt în Crangași. Nu sunt deloc mulțumit de cum acestea asigură controlul in privința măsurării temperaturii clienților”, a declarat acesta.

„Controalele vor fi amănunțite. Este timpul să trecem de perioada atenționarilor și rugăminților și să trecem la amenzi sau inchiderea acelora care nu respectă regulile. Regulile sunt pentru toți, nu sunt doar pentru unii, nu sunt opționale! Sper să mă fac auzit și înțeles”

Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 1

Schimbări importante și în piețele din sectorul 1

Și în sectorul 1 există un interes major pe marginea acestui subiect. Primăria Sectorului 1 ia toate măsurile necesare pentru ca producătorii români să aibă unde să-și vândă marfa, iar locuitorii să poată consuma, în continuare, produse proaspete și de calitate.

„Trăim momente dificile și trebuie să ne adaptăm în fiecare zi regulilor și restricțiilor necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Însă adaptarea la reguli nu înseamnă în niciun caz abandonarea producătorilor români și privarea locuitorilor Sectorului 1 de a consuma marfă de calitate, direct de la cei care o produc. Schimbăm doar locul nu și obiceiurile, iar împreună vom trece peste această perioadă grea”, a declarat Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

piata

În acest sector al Bucureștiului, Hala Matache este închisă, iar tarabele din hală vor fi scoase afară, inițial în fața halei, iar pe termen mediu Primăria Sectorului 1 va încerca să le amenajeze în parcarea de lângă piață.

La Piața 1 Mai, o parte din tarabe vor fi amplasate lângă magazinele din zonă, dar și pe trotuarul din spate, care permite amenajarea de tarabe.

Iar la Piața Aviației se va pune la dispoziție platoul de lângă piață, care a fost dat școlii din vecinătate pentru extindere, însă lucrările nu au fost încă demarate. Fiindcă este un spațiu generos, administrația locală va invita și alți producători să își desfacă marfa acolo.

Citește și » Fără balcoane improvizate! Primăria Sectorului 4 înlocuiește contrucțiile ilegale

Fără balcoane improvizate

Fără balcoane improvizate! Primăria Sectorului 4 înlocuiește construcțiile ilegale

Catedralei Mântuirii Neamului

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului are loc vineri, dar în condiții speciale