Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului are loc vineri, dar în condiții speciale

Catedralei Mântuirii Neamului

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului îşi va serba hramul de toamnă vineri, la pomenirea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur şi a mamei sale, Antuza. Evenimentul urmează să aibă loc cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară în vigoare.

Joi dimineaţă, racla cu moaştele sfântului a fost aşezată în pridvorul bisericii spre închinarea credincioşilor, în după-amiaza aceleiaşi zile urmând a fi oficiată Slujba Privegherii, precizează Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

„Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur, hramul de toamnă al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, se va desfăşura respectând cu stricteţe măsurile sanitare impuse de autorităţi, precum şi normele recomandate de Patriarhia Română”, spune Paisie Teodorescu, vicar patriarhal şi slujitor al lăcaşului de cult.

Principalele momente ale sărbătorii Sfântului Ioan Gură de Aur la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului sunt organizate în spaţii deschise. Slujbele vor fi oficiate la altarul de vară, iar credincioşii care vor participa în curtea lăcaşului de cult sunt deja obişnuiţi să respecte măsurile sanitare necesare.

„Racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur va fi protejată cu un capac dintr-un material care permite o igienizare permanentă”

Paisie Teodorescu, vicar patriarhal

Totul despre Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

Vineri, ziua de hram va începe la ora 8:30, cu sfinţirea apei şi va continua cu Ceasurile şi Acatistul Sf. Ier. Gură de Aur. Liturghia va începe la ora 10:00. Seara se va încheia cu slujba Sfântului Maslu, de la ora 18:00.

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului are hramurile Învierea Domnului, Maica Domnului Prodromiţa şi Sfântul Ioan Gură de Aur, pomenit anual în 13 noiembrie.

Catedrala Mantuirii Neamului

Fragmentul din moaştele Sf. Ier. Ioan Gură de Aur a fost dăruit în octombrie 1997 Patriarhului Teoctist, pentru viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului, de către cardinalul de Florenţa Silvano Piovanelli, într-o vizită premergătoare venirii Papei Ioan Paul al II-lea în România.

Timp de un deceniu, moaştele au fost păstrate în Paraclisul Sf. Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale. În 2007, la 1.600 de ani de la trecerea în veşnicie a sfântului, au fost duse în procesiune solemnă şi aşezate pentru mai multă vreme în Biserica Sf. Ecaterina a Facultăţii de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Moaştele au ajuns la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului în octombrie 2011, odată cu sfinţirea acestui locaş de închinare.

Citește și » Imagini spectaculoase la Cărtureşti Carusel » Tapiserie în realitate augmentată

piețe

Care este situația piețelor din sectoarele 6 și 1. Mesajul transmis de Ciprian Ciucu: „Controalele vor fi amănunțite”

Turismul de business din București a scăzut cu 85% față de anul trecut

Turismul de business din București a scăzut cu 85% față de anul trecut