Fără balcoane improvizate! Primăria Sectorului 4 înlocuiește construcțiile ilegale

Fără balcoane improvizate

„Fără balcoane improvizate”. Acesta este noul proiect pe care l-a pornit Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Primăria Sectorului 4 va demara, în perioada imediat următoare, un amplu proiect de reconfigurare și de regenerare urbană a mai multor zone publice pe care le administrează, vizând desființarea a sute de balcoane nesigure, construite ilegal pe fațada unor blocuri de locuit.

Oficialii Primăriei au precizat că ulterior desființării, balcoanele vor fi înlocuite cu contrucții noi, modulare, autorizate conform legii și, foarte important, avizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Primele două zone ale Sectorului 4 în care proiectul va fi implementat sunt cele delimitate de străzile Drumul Crețeștilor și Aleea Nehoiu, pe de-o parte și strada Coștila, de cealaltă parte.

„În ambele locații, balcoanele construite în afara consolei blocurilor nu sunt doar nesigure și pot reprezenta oricând un pericol real, ci sunt și inestetice pentru oricine tranzitează zona. În paralel cu montarea noilor construcții, imobilele asupra cărora se intervine vor fi și reabilitate termic, lucru ce se va traduce, în mod automat, atât în economii importante pentru oameni, cât și într-un grad ridicat de confort și siguranță pentru toți locuitorii”, notează oficialii Primăriei într-un comunicat.

„Fără balcoane improvizate!” – prima campanie din noul mandat

La rândul său, edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, a făcut comentarii pe marginea noului său proiect.

„Spunem adio acestui gen de improvizații. Sunt extrem de nesigure pentru cei care locuiesc în zonă, dar și inestetice pentru oricine trece pe acele străzi, așa că aceste construcții vor fi dezafectate. Cred că înțelegem cu toții nevoia lor de a-și extinde spațiul de locuit, dar acest mod nu este nici legal și nici sigur”, a declarat Băluță.

blocuri sectorul 4
O fațadă a unui bloc din Sectorul 4 a căzut

„Am găsit soluții pentru a înlocui aceste balcoane improvizate cu construcții avizate de arhitecți și care le vor oferi oamenilor atât plusul de spațiu atât de necesar dar care vor schimba și aspectul inestetic al cartierului”

Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4

Citește și » Imagini spectaculoase la Cărtureşti Carusel » Tapiserie în realitate augmentată

Parcul și clubul sportiv Cireșarii

Parcul și clubul sportiv Cireșarii vor intra în administrarea Primăriei Sectorului 1

piețe

Care este situația piețelor din sectoarele 6 și 1. Mesajul transmis de Ciprian Ciucu: „Controalele vor fi amănunțite”