Primăria Sectorului 1, gazda expoziției „Dincolo de canon. Noua sculptură azi”

primaria sectorului 1

Cu prilejul Zilei Naționale Constantin Brâncuși, Primăria Sectorului 1 și Filiala Sculptură București a Uniunii Artiștilor Plastici din România vă invită, în perioada 19 februarie-21 martie 2021, la expoziția „Dincolo de canon. Noua sculptură azi”.

Aceasta care va avea loc în Holul de Onoare de la Primăria Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9.

Evenimentul orgamizat de Primăria Sectorului 1 își propune să prezinte unele dintre cele mai inovative modalități de exprimare artistică din creația românească de azi propuse de artiștii sculptori/sculptorițe:

Alin Caracaș, Mihaela Eftimie, Emil Cristian Ghiță, Radu Panait, Daniel Petria, Adrian Piorescu, Alexandru Ranga, Maria Răducanu, Ștefan Siminic, Teodor Siminic, Irina Tănase, Adriana Untilov, Gheorghe Ulmeanu, Florin Zhu. Curatorii expoziției sunt Călin Stegerean și Reka Csapo Dup.

Expoziția a fost organizată de Primăria Sectorului 1 la invitația lui Clotilde Armand, care a declarat: „Ne bucurăm să deschidem spațiul generos din Primărie pentru o expoziție care să atragă publicul larg, iar celebrarea zilei Brâncuși este cea mai potrivită ocazie. Primăria Sectorului 1 este un partener pentru artiștii bucureșteni și expoziția actuală va fi prima dintr-o lungă serie de evenimente artistice pe care avem intenția să le încurajăm”.

Clotilde Armand - Rezultate alegeri Sector 1

Fiecare lucrare din cadrul expoziției va avea un text explicativ care va pune în evidență gradul de inovație artistică și mesajul comunicat. Vor fi realizate, de asemenea, ghidaje periodice.

Eveniment special organizat de Primăria Sectorului 1

„La doar 31 de ani, Constantin Brâncuși a realizat „Sărutul”, o lucrare care va determina o nouă direcție inovatoare în sculptură, pe care tânărul artist o va urma devenind cel mai important sculptor al modernității. În acest context, putem considera că Ziua Națională Constantin Brâncuși poate fi asociată în primul rând forței de creație și înnoire a tinereții, pe care expoziția noastră dorește să o pună în evidență”, afirmă curatorii expoziției Călin Stegerean și Reka Csapo Dup.

Pe lângă nevoia de a crea oportunități de afirmare a tinerei generații de sculptori, această expoziție își propune să aducă în atenția publicului cele mai noi modalități de expresie specifice tinerilor artiști. Fie că e vorba de folosirea unor noi materiale cum este rășina sintetică sau țesăturile textile, fie că materialele clasice cum sunt metalul sau marmura sunt investite cu noi virtuți, sculpturile afirmă un vocabular plastic inovator care este chemat să slujească unor conținuturi noi, exprimând epoca pe care o trăim”, au mai spus aceștia.

afis expozitie

Președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, prof. univ. dr. Petru Lucaci, afirmă la rândul său: „Această colaborare este un omagiu adus marelui artist prin intermediul punerii în valoare a potențialului creativ al noii generații de sculptori din România. Prezență unicat pe harta culturală a lumii, Constantin Brâncuși reprezintă un capital major de imagine pentru arta românească, iar tinerii sculptori știu să preia energia creatoare generată de opera acestui mare sculptor”.

Expoziția de la Primăria Sectorului 1 poate fi vizitată în perioada 19 februarie – 21 martie 2021, între orele 11.00-17.00, inclusiv sâmbăta și duminica.

Vernisajul de la Primăria Sectorului 1 va avea loc în data de 19 februarie 2021, la ora 17:00, doar în prezența artiștilor expozanți, a curatorilor, a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, a președintelui Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR), Petru Lucaci, și a președintelui Secției Sculptură București a UAPR, Alexandru Siminic, și va fi transmis live pe pagina de Facebook a UAPR.

Partenerii evenimentului sunt Muzeul de Artă Craiova și Asociația Inter Arte.

CITEȘTE ȘI » Apartament de 295.000 de euro, în blocul Malaxa-Burileanu, de pe Bulevardul Magheru

Blocul Malaxa-Burileanu

Apartament de 295.000 de euro, în blocul Malaxa-Burileanu, de pe Bulevardul Magheru

glovo

Glovo și Auchan: parteneriat pentru livrări la domiciliu în maximum 60 de minute