Primăria Sectorului 3 » Trei informații importante: contractele de salubritate pot fi încheiate online, învățământ dual în șase licee + totul despre taxe și impozite

Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 a venit cu informații de ultimă oră pentru cei ce locuiesc în sectorul administrat de Robert Negoiță. Care e situația colectării taxelor și impozitelor, care sunt școlile cu învățământ dual și totul despre contractele de salubritate.

Aproximativ 60.000 de contribuabili din Sectorul 3 și-au achitat taxele și impozitele

Primăria Sectorului 3 anunță că, de la începutul anului până în prezent, aproximativ 60.000 de contribuabili au achitat online peste 17.000.000 lei reprezentând taxele și impozitele locale.

Începând din anul 2012, contribuabilii Sectorului 3 efectuează plăți online prin platforma www.ghiseul.ro. Numai în acest an, aproximativ 10% din totalul plăților online la nivel national prin www.ghiseul.ro s-au efectuat de către contribuabilii Sectorului 3.

Persoanele fizice care doresc pot primi online userul și parola accesând adresa https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/credentiale, iar persoanele juridice le pot obține la sediul DGITL Sector 3 din str. Sf. Vineri nr. 32.

Primăria Sectorului 3 reamintește că persoanele care își achită integral taxele și impozitele locale până la 31 martie 2021, beneficiază de bonificația de 10%.

În Sectorul 3 plata impozitelor și taxelor locale se poate face la toate oficiile poștale, agențiile CEC de pe raza Sectorului 3 și la cele două sedii DGITL Sector 3 situate în str. Sf. Vineri nr. 32 și str. Câmpia Libertății nr. 36. Programul de lucru la sediile DGITL Sector 3 este următorul: luni, marți, miercuri și vineri de la 8.30 la 16.30, iar joi de la ora 8.30- la 18.30.

Primăria Sectorului 3 anunță învățământ dual în șase licee din sector

Primăria Sectorului 3 a semnat în anul 2018 un protocol de colaborare cu operatori economici ce permite formarea elevilor din unități școlare profesionale și tehnice în sistem de învățământ dual.

Astfel, absolvenții de gimnaziu pot opta pentru învățământul dual la Colegiile Tehnice „Mihai Bravu”, „Anghel Saligny”, „Costin D. Nenițescu” și la Liceele Tehnologice „Elie Radu”, „Dragomir Hurmuzescu” și „ Theodor Pallady”din Sectorul 3.

Învăţământul dual este o formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic care se desfășoară la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică.

Primaria Sectorului 3

Sistemul dual are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ.

Sistemul dual asigură o rută alternativă de educație și formare profesională pentru absolvenții de gimnaziu. Timp de 3 ani, aceștia au posibilitatea să deprindă cunoștințele teoretice și abilitățile practice pentru o calificare profesională de nivel 3. Pe o piață a muncii în continuă schimbare, elevii beneficiari ai programelor de dual au garanția obținerii unui loc de muncă imediat după absolvire, având o pregătire temeinică pentru meserii aflate la mare căutare.

Avantajele școlii metropolitane în sistem dual sunt:

Pentru elevi

  • Elevul alege calificarea şi agentul economic unde va învăța o meserie căutată, cerută şi bine plătită;
  • Îşi poate continua studiile liceale dacă îşi doreşte o carieră prin şcoala postliceală sau prin studii superioare;
  • Contract individual de pregătire practică cu agentul economic, contract care după absolvirea şcolii se transformă în contract de muncă;
  • Bursă profesională de stat lunară de 200 lei şi bursă suplimentară, cazare, masă şi transport, oferite de agentul economic prin contractul individual de pregătire practică.

Pentru companii

  • Selectează elevii cu care semnează contract individual de pregătire practică;
  • Facilităţi fiscale acordate de statul român prin acordul de parteneriat;
  • Reduce gradul de mobilitate a resursei umane din cadrul agentului economic și facilitează integrarea;
  • Elimină timpul de adaptare a viitorului angajat la locul de muncă;
  • Contribuie la consolidarea, dezvoltarea și sustenabilitatea afacerii.

În Sectorul 3, contractele de salubritate pot fi încheiate online

Primăria Sectorului 3 anunță faptul că persoanele interesate pot încheia online contractele de salubritate, fiind posibilă semnarea electronică a acestora.

Direcția Generală de Salubritate Sector 3 pune la dispoziția cetățenilor, gratuit, semnătura electronică.

Cei interesați să beneficieze de semnătură electronică trebuie să solicite acest serviciu pe adresa de e-mail: comercial@salubritate.ro sau telefonic la numărul 0720.777.548, de luni până vineri în intervalul orar 08:00 -16:30.

lege gunoi e1564983056195

Primăria Sectorului 3 precizează faptul că în continuare, contractele se pot încheia și prin prezență fizică la punctul de lucru al Direcției Generale de Salubritate Sector 3 (intrarea se face din bulevardul Nicolae Grigorescu nr. 159 intersecție cu Splaiul Unirii) de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 14:00.

CITEȘTE ȘI » Primăria Sectorului 1 » 5 informații importante: străzi fără mașini abandonate, curățenia de primăvara + toleranță zero pentru construcții ilegale

Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 » 5 informații importante: străzi fără mașini abandonate, curățenia de primăvara + toleranță zero pentru construcții ilegale

reducerea riscului seismic

6 zone de acțiune prioritară pentru reducerea riscului seismic din București