Primăria Capitalei reziliază contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze noi

Primăria Capitalei reziliază contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze noi

Primăria Capitalei anunţă că a fost demarată procedura de reziliere a contractului privind achiziţia a 100 de troleibuze noi pentru București.

Pe 31 martie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa că a semnat pentru achiziţia a 100 de troleibuze noi, după ce licitaţia a fost câştigată de singurul ofertant înscris în acest proces, Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh.

Ce garanta contractul cu Bozankaya

Bozankaya a promis 100 de troleibuze de 12 metri, cu o capacitate de cel puțin 96 de pasageri, dotate cu climatizare automată, tehnologie wireless pentru călători și prize USB, cu autonomie în exploatare de minimum 20 de kilometri printr-un generator propriu, conform contractului încheiat cu Municipalitatea.

Conform Agerpres, livrarea urma să se facă începând cu luna noiembrie, pe parcusul a 16 luni. Valoarea contractului era de aproximativ 43 de milioane euro fără TVA, finanţarea provenind de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane”.

Decizii luate după 6 luni

După șase luni, primăria Capitalei anunţă că a fost demarată procedura de reziliere a înțelegerii privind achiziţia a 100 de troleibuze noi pentru București.

„Având în vedere faptul că prevederile contractuale nu au fost respectate, a fost demarată procedura legală de reziliere a contractului, în conformitate cu prevederile contractuale şi legislaţia naţională în vigoare”

oficialii Primăriei București

Cine sunt cei de la Bozankaya

  • fondată în anul 1989 în Germania, compania s-a mutat în anii 2000 în Turcia
  • aceasta produce autobuze și tramvaie într-o fabrică din Ankara
  • din anul 2013, a demarat producția de troleibuze sub brandul Trambus
  • în România, Bozankaya a mai furnizat tramvaie pentru Iași și Timișoara
  • în 2018, compania a exportat garnituri de metrou pentru Bangkok, capitala Thailandei

Citește și » Probleme cu căldura și apa caldă? Nicuşor Dan, anunț important pentru bucureștenii: “Vom avea sute de avarii”

16.000 de locuinţe ar putea fi predate până la finalul anului în Bucureşti

16.000 de locuinţe ar putea fi predate până la finalul anului în Bucureşti

statia de metrou politehnica

Stația de metrou Politehnica și fosilele de 80 de milioane de ani