Republica Dominicană, vacanța favorită a românilor în 2021 » Peste 300 de turiști zboară săptămânal către această destinație!

Republica Dominicană, vacanța favorită a românilor în 2021
Republica Dominicană, vacanța favorită a românilor în 2021

Cum a ajuns Republica Dominicană, un loc aflat la 9.000 de km de România, cea mai populară destinație pentru români?

Iată cele mai importante motive:

  1. Din cauza pandemiei, prețurile au scăzut mult față de cele obișnuite, atât la zboruri, cât și la cazare.

2. Destinația este una spectaculoasă, insula din Marea Caraibilor fiind recunoscută pentru peisajele sale paradisiace.

3. De asemenea, Republica Dominicană a fost minim afectată de pandemie, numărul cazurilor rămânând scăzut, ceea ce a făcut-o o destinație sigură.

4. Nu este necesară testarea PCR la plecare sau sosire și nici carantinarea.

Chartere către Republica Dominicană

Mai multe agenții din România au profitat de aceste detalii și au organizat zboruri charter din orașele importante către Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane, sau către Punta Cana.

Alte destinații populare printre români, în pandemie, sunt Egipt, Zanzibar și Maldive.

În Republica Dominicană, o vacanță all inclusive din București pornește de la 1.000 de euro de persoană, incluzând zborul charter. Cazarea se face aproape exclusiv la resorturi de 5 stele, în deplină siguranță.

„Am prelungit zborurile directe către Republica Dominicană, pentru a acoperi cererea tot mai mare. Peste 300 de turiști zboară săptămânal din România către această destinație, încurajați atât de prețurile foarte bune, cât și de faptul că nu este necesar testul PCR nici la plecare, nici la sosire și nu se impune carantina.

Cazurile de COVID 19 sunt mult mai puține raportat la cele din România, de aici și absența restricțiilor, astfel că toată lumea se poate bucura în siguranță de vacanță, fără nicio grijă. De asemenea, Egiptul este printre cele mai bine vândute destinații în această perioadă. Avem programate până la 10 zboruri săptămânale către stațiunile de la Marea Roșie, atât din București, cât și din Iași, Cluj și Timișoara”, a spus Alexandru Mărginean, Director general Karpaten Turism.

Ce putem vedea în Republica Dominicană

Agenția Alltur detaliază oferta pentru Republica Dominicană:

Situată în mijlocul Mărilor Antile, între Oceanul Atlantic și Marea Caraibilor, Republica Dominicană ocupă centrul și estul insulei Hispaniola (una dintre cele mai mari insule din Arhipelagul Antilelor Mari, Caraibe), pe care o împarte cu statul Haiti.

Insula a fost numită după descoperirea sa de către Cristofor Columb, fiind declarată, la momentul acela, cel mai frumos pământ din Lumea Nouă. Un decor muntos de o frumusețe rară caracterizează coastele insulei, cel mai înalt punct al său fiind vârful Pico Duarte. Poveștile descoperii insulei și ospitalitatea localnicilor vin în completarea caracteristicilor principale ale insulei (hoteluri de cea mai înaltă calitate, plaje cu nisip alb, ape turcoaz și vegetație tropicală abundentă) perfecte pentru o vacanță de vis.

Ce se poate vizita în Punta Cana, Republica Dominicană

Localizată în sud-estul insulei, coasta acesteia este pentru mulți simbolul Caraibilor, având plaje splendide cu nisip alb, mărginite de pâlcuri dense de palmieri, zile însorite pe tot parcursul anului, păduri tropicale, munți presărați de cascade spectaculoase.

Având forma unei peninsule, zona este mărginită la nord de Oceanul Atlantic, iar la sud de Marea Caraibilor. Cele mai exclusiviste hoteluri sunt situate chiar în prima linie de plajă și au o vastă ofertă all inclusive. Plajele ușor inclinate, care se întind de la Cabeza de Toro pînă la Plaja Macao, și programul bogat de divertisment pentru copii vor asigura o vacanta placută și confortabilă și pentru cei mici.

Punta Cana are totuși mult mai multe de oferit. O multitudine de terenuri de golf world class, bucătăria exotică deosebită, varietatea arhitecturii, dar și interiorul insulei, unde puteți învăța despre stilul de viață dominican, departe de zonele turistice (transferul către interiorul insulei se realizează cu autobuz sau jeep, de la aeroport).

Ce putem vedea în Republica Dominicană: capitala Santo Domingo

Santo Domingo se află în Marea Caraibilor, la gura de revărsare a râului Ozama, în sudul țării, și este capitala Republicii Dominicane și cel mai mare oraș. Desi este un oraș aglomerat și industrializat, el poartă și o puternică amprentă istorică, se mândrește cu cele mai animate plaje și cu cea mai atrăgătoare viață de noapte. Cele mai importante clădiri coloniale din oraș se află în cartierul Zona Colonial. Această zonă a fost declarată moștenire a patrimoniului universal UNESCO în 1990.

Se remarcă prin posibilitatea practicării diverselor sporturi pe tot parcursul anului, viața de noapte activă, resorturi de vis, cunoscute terenuri de golf, parcuri naționale deosebite, pe scurt: o vacanta plina de distracții și relaxare.

Republica Dominicană: atracții turistice

Cultura dominicană cuprinde cea mai veche Universitate din Lumea Nouă și cele mai vechi clădiri, catedrale și străzi, cum ar fi: Catedrala Santa Maria la Menor (datează din anul 1540), casa familiei lui Cristofor Columb, Catedrala Catolică Americană, Muzeul El Alcazar, farul lui Columb, orașul vechi Santo Domingo (a fost declarat de către Cristofor Columb „prima capitală a Lumii Noi”. Are darul de a da impresia unei întoarceri în timp, în mijlocul sec. al XVI-lea. Aici puteți descoperi istoria timpurie a localității, dar și stilul de viață al localnicilor).

O importantă atracție din Punta Cana o reprezintă Parque Nacional Del Este, care se face cunoscut prin insula caraibiană Saona (este un adevărat sanctuar pentru abundenta viață subacvatică, având una dintre cele mai frumoase formațiuni de corali din țară, fiind renumită pentru locurile de diving) și cele 200 de peșteri (datează din era pre-columbiană). De asemenea, în Punta Cana mai puteți vizita Manati Park (expoziție de păsări și reptile) și Punta Cana Ecological Reserve (puteți vedea animale pe cale de dispariție și plante neobișnuite).

Citește și » Cât costă să petreci Paștele 2021 în România, la mare

Unde este cea mai ieftină bere din Europa + pe ce loc se află Bucureștiul

Unde este cea mai ieftină bere din Europa + pe ce loc se află Bucureștiul

Arena Națională

Arena Națională are gazon nou! A fost adus din Italia și a costat 2,2 milioane de lei