Arena Națională are gazon nou! A fost adus din Italia și a costat 2,2 milioane de lei

Arena Națională

Cu 50 de zile înaintea deschiderii turneului UEFA Euro 2020, gazonul de pe Arena Naţională a fost înnoit şi pregătit pentru găzduirea celor patru meciuri de la Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti a finalizat operaţiunile de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională, în vedere găzduirii celor 4 meciuri din Campionatul Euro 2020 din această vară.

Vechea suprafaţă de joc de pe Arena Naţională a fost înlocuită cu un gazon hibrid (natural şi sintetic).

Operaţiunile de montare a noului gazon au durat aproximativ 2 săptămâni şi au costat circa 2.2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenaţă).

Producția de gazon hybrid a fost realizată la o pepinieră localizata în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive. Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice.

Gazon italian pe Arena Națională

Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cat posibil, a condițiilor de stres după recoltare pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.

Facem precizarea că, în vederea organizării Euro 2020, pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează, la Arena Naţională, o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului.

Astfel, până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena Euro 2020.

Au mai rămas de finalizat: modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări.

De asemenea, în perioada următoare va fi realizată şi modernizarea nocturnei.

Programul meciurilor de pe Arena Naţională este următorul:

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 // Austria – Macedonia de Nord
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 // Ucraina – Macedonia de Nord
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 // Ucraina – Austria
  • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00 // optime de finală

CITEȘTE ȘI » Republica Dominicană, vacanța favorită a românilor în 2021 » Peste 300 de turiști zboară săptămânal către această destinație!

Republica Dominicană, vacanța favorită a românilor în 2021

Republica Dominicană, vacanța favorită a românilor în 2021 » Peste 300 de turiști zboară săptămânal către această destinație!

Grecia

După vacanță, în carantină! Grecia a fost inclusă pe lista galbenă