Record absolut cu trenul: Brașov-București-Constanța, în 4 ore și 10 minute

Brașov-București-Constanța

Brașov-București-Constanța. Vă imaginați că în 2020, Ministerul Transporturilor se mândrește cu o performanță unică pentru România? De la Brașov până la Constanța un tren a parcurs cei 391 de kilometri în 250 de minute!

Începând de astăzi odată cu intrarea în vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity.

Vorbim de trenuri cu o durată redusă de parcurs, confort sporit și cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio.

Premieră pe traseul Brașov-București-Constanța

De exemplu, trenul “Tomis Expres” a parcurs pe 13 decembrie distanța de 391 km între Brașov-București-Constanța în 4 ore și 10 minute, un record absolut în ceea ce privește durata călătorie pe această rută.

Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanței Brașov-București în doar 2ore si 7 minute cu o singura oprire de un minut în Predeal.

tren

Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană).

Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant.

„Perechea de trenuri ”Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată București – Constanța și București – Predeal, părți componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiții finanțate din fonduri europene cu contribuție de la bugetul de stat”, spun reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Mai mult, acest nou serviciu ”premium” se adresează atât mediul de business din cele trei municipii, cât și călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană cât și în stațiunile de pe litoral.

Citește și » 4 lei va costa o călătorie cu trenul între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni

Rezultatele finale la alegerile parlamentare

Rezultatele finale la alegerile parlamentare. PSD a câștigat Senatul și Camera Deputaților

vilă de lux

Cea mai scumpă vilă de lux din Bucureşti! Costă 15 milioane de euro