Școala în siguranţă. Unitățile de învățământ s-ar putea deschide în aprilie 2021

Școala în siguranţă

Școlile sunt închide de luni bune, iar copiii își doresc să revină cât mai repede în bănci. Autoritățile au anunțat când e posibil să se întâmple asta. Când o să fie din nou şcoala în siguranţă?

Medicul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a explicat la Digi24 de ce este important să se vaccineze cadrele didactice şi persoanele din categoriile vulnerabile, astfel încât şcolile să se poată redeschide în siguranţă.

Școala în siguranţă? Când se pot deschide unitățile pentru elevi

“În faza a doua de vaccinare intră profesorii şi populaţia în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci vom fi fi terminat deja etapa a doua pentru categoriile vulnerabile şi pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Munca de acasă

El a subliniat că în cazul copiilor nu s-a pus problema severităţii bolii, ci că aceştia se pot infecta, pot să fie asimptomatici şi să transmită altor persoane acest virus.

Gheorghiţă a adăugat că la şcoală, activitatea este foarte bine organizată, cel puţin pentru copiii mici, şi că riscul de expunere a acestora în timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activităţile din afara şcolii – transport în comun, parc sau alte activităţi.

Citește și » Participarea la sărbătorile religioase acceptată de instanță, chiar și în pandemie

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis n-a fost lăsat de specialişti să se vaccineze primul anti-Covid-19!

Poşta Română

Poşta Română a încheiat un parteneriat cu Ria Money Transfer