Klaus Iohannis n-a fost lăsat de specialişti să se vaccineze primul anti-Covid-19!

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis se va vaccina anti-Covid în a doua etapă a campaniei, deşi le-a făcut specialiştilor propunerea de a fi printre primii vaccinaţi pentru a fi un exemplu şi a le da oamenilor încredere.

Specialiştii i-au sugerat însă să se confomeze strategiei de vaccinare pentru a nu genera speculaţii.

Cei din cadrul grupului de lucru privind campania de vaccinare i-au spus că gestul său ar putea duce însă la speculaţii, a declarat la Digi 24 medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.

„În cadrul grupului de lucru preşedintele Klaus Iohannis ne-a ridicat această propunere ca să o evaluăm şi răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toţi experţii, că nu este de dorit. Pentru că, dintr-un gest care se doreşte a convinge şi a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculaţii şi nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră şi toată munca”, a explicat medicul.

Klaus Iohannis nu este în prima categorie de vaccinare

Preşedintele României este în etapa a doua de vaccinare conform strategiei. ”De aceea, Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina când îi va veni rândul, conform strategiei de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

doze de vaccin

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat într-o conferinţă de presă, în 25 noiembrie, că este ”pentru vaccinare” şi, dacă se consiceră că exemplul său ar putea încuraja vaccinarea anti-COVID, se va vaccina în momentul în care va exista un vaccin.

Citește și » Cum arată primul centru de vaccinare anti-Covid, din București

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, dacă se va vaccina public pentru a da un exemplu, în momentul în care va exista un vaccin anti-COVID şi a afirmat: ”Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere. Cum să nu? Nu am nicio problemă cu asta”.
Şeful statului a precizat că este ”pentru vaccinare”.

”Eu sunt pentru vaccinare dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare”

Klaus Iohannis, Președintele României

Citește și alte știri despre coronavirus:

Test anticorpi COVID » Preț, procedură și unde se poate face în București

Cât costă un test COVID? Iată lista de prețuri la 15 clinici din București

facebook

Schimbări majore făcute de Facebook în Europa, de la 21 decembrie. Ce se întâmplă cu Messenger și Instagram

Școala în siguranţă

Școala în siguranţă. Unitățile de învățământ s-ar putea deschide în aprilie 2021