Un teren din Sectorul 5 a devenit groapă de gunoi și riscă să se transforme într-un focar de infecție

Sectorul 5

Mai mulți locuitori din Sectorul 5 au făcut sesizări la Primărie cum că pe Strada N.D. Cocea nr. 95-100, aproape de intersecția cu Strada Tiparniței există foarte multe deșeuri depozitate ilegal.

Vorbim aici de peturi, pungi, hârtii, mase plastice, mobilier vechi, saci de moloz etc., deșeuri care se pot transforma într-un focar de infecție și pot afecta sănătatea locuitorilor din zonă.

Mai mult, la o distanță apropiată se află și una dintre cele mai mari stații de pompare de apă ce aparține Apa Nova și care deservește o mare parte din populația Bucureștiului. Astfel, gunoiul depozitat în zonă putea ajunge să polueze apa.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca o echipă de la salubrizare, dar și un echipaj al Poliției Locale să se deplaseze la fața locului, pentru a verifica situația din teren.

Verificări ale Poliței Locale din Sectorul 5

În urma verificărilor din Sectorul 5 s-a decis ca mai mulți angajați ai societății Salubrizare S.A. să acționeze de îndată pentru a igieniza zona și pentru a strânge deșeurile depozitate ilegal.

Pentru că în zona respectivă exista o cantitate foarte mare de deșeuri, acțiunea a început în urmă cu 2 zile și continuă la momentul transmiterii acestui comunicat. La fața locului se intervine basculante și un buldoescavator.

vlcsnap 2021 03 21 20h34m52s115

Pentru a se asigura că în perioada următoare nu vor mai exista persoane care aruncă deșeuri ilegal, edilul Sectorului 5 a dispus ca echipaje ale Poliției Locale Sector 5 să patruleze în zona respectivă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Cristian Popescu Piedone, primarul din Sectorul 5, le reamintește celor care încalcă legea că pot primi amenzi și pot rămâne și fără autovechicule, dacă sunt depistați că depozitează deșeuri pe spațiul public.

În urma sesizărilor primite, agenți ai Poliției Locale din Sectorul 5 au identificat și sancționat proprietarii terenului respectiv, întrucât aceștia sunt obligați prin lege să igienizeze terenurile aflate în proprietate. Costurile operațiunii de salubrizare vor fi imputate proprietarilor, prin Direcția de Taxe și Impozite Locale Sector 5.

Locuitorii din zonă spun că zona igenizată de angajații de la Salubrizare devenise o adevărată groapă de gunoi și că acțiunea Primăriei a stopat o problemă care ar fi putut afecta grav sănătatea cetățenilor din București.

CITEȘTE ȘI » Primăria Sectorului 3 » Trei informații importante: contractele de salubritate pot fi încheiate online, învățământ dual în șase licee + totul despre taxe și impozite

Kaufland

Kaufland investește 1 milion de euro pentru proiectele organizațiilor neguvernamentale

Cele mai frumoase palate din București

Cele mai frumoase palate din București » Episodul 1: Palate celebre