Tabere de cartier în Sectorul 6! Hai să ne bucurăm de vară

Tabere de cartier în Sectorul 6

Tabere de cartier în Sectorul 6. Începe vacanța de vară și, totodată, cresc preocupările părinților de a nu îi lăsa nesupravegheați pe cei mici.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 le propune părinților interesați o modalitate sigură, educativă și cu puternică implicare socială: tabăra de cartier!

Cu o singură donație în produse alimentare sau igienico-sanitare, în valoare de 250 lei, la Magazinul Caritabil SocialXChange din Sectorul 6, poți merge liniștit la serviciu în timp ce copilul tău se distrează și învață lucruri noi.

Tabere de cartier în Sectorul 6

Taberele de cartier care se organizează în fiecare vară pentru copiii din comunitatea Sectorului 6 sunt pregătite să își primească participanții.

De la debutul programului, în anul 2011, peste 1200 de copii au beneficiat de acest proiect, mulți dintre ei provenind din familii defavorizate, fără posibilitatea financiară de a oferi copiilor alternative plăcute și instructive de petrecere a timpului liber.

Programul nostru de educație non-formală și petrecere a vacanței de vară este axat pe dezvoltarea abilităților sociale și cognitive, supraveghere pe timpul zilei, menținerea contactului cu alți copii, evitarea comportamentelor antisociale.

Cei mici vor participa la activități sportive, ștafete, ateliere creative, ateliere muzicale și alte activități ludice, toate având ca temă familia și prietenia. Îmbunătățirea orientării în spațiu, a gândirii logice, precizia, disciplina, comunicarea și dezvoltarea respectului față de natură vor fi doar câteva dintre achizițiile copiilor care participă la Taberele de cartier.

Activitățile desfășurate în Tabere de cartier în Sectorul 6 vor fi organizate pe teme diferite: cunoaștere și intercunoaștere; respect; mișcare = sănătate; creația ca mijloc de autodescoperire; muzicoterapie; echipa este cheia succesului; povești terapeutice prin interpretare animată; învățare prin joacă; dezvoltarea răbdării prin activități de îndemânare; tehnici de mindfulness; jocuri de gândire laterală etc.

Cu copiii în București - Grădina Zoologică și Ferma animalelor
Distracție garantată. Tabere de cartier în Sectorul 6

Toate aceste activități sunt posibile cu sprijinul voluntarilor, coordonaţi de animatori profesioniști şi angajați cu experiență ai DGASPC Sector 6.

Organizatorii vor asigura dotările și materialele necesare activităților, o masă caldă zilnic pentru toți copiii participanți, precum și materialele de igienă și protecție împotriva CoVid-19.

Taberele se vor desfășura în perioada 05 iulie – 13 august 2021, în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant, din Aleea Tibleş nr. 64 pe parcursul a 3 serii, programul zilnic fiind în intervalul 09:00 – 14:30, astfel:

  • Seria I – 5 iulie – 16 iulie 2021
  • Seria II – 19 iulie – 30 iulie 2021
  • Seria III – 2 august – 13 august 2021

Fiecare serie va fi alcătuită din 20 de copii cu vârste între 6 și 12 ani, din Sectorul 6. Un număr de locuri din fiecare serie este rezervat copiilor din categorii sociale defavorizate, aflați în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, participarea acestora fiind gratuită.

Pentru participarea unui copil la o serie din Tabere de cartier în Sectorul 6, părinții interesați vor formula o cerere în perioada 25 – 30 iunie 2021 la adresa palatulcopiilor6@dgaspc6.com, în care vor specifica seria și numărul de copii pentru care doresc să facă înscrierea. Ulterior, solicitanții vor fi contactați pentru a li se comunica dacă mai sunt locuri libere, caz în care vor fi îndrumați să doneze produse la Magazinul SocialXChange.

Tabere de cartier în Sectorul 6. Pentru participarea unui copil se vor dona produse în valoare de 125 de puncte (250 lei), iar pentru participarea a doi copii (frați) se vor dona produse în valoare de 200 puncte (400 lei).

CITEȘTE ȘI » Pe locuri, fiți gata, sport! Și curtea școlilor din sectorul 2 își deschid porțile pentru activități sportive

sectorul 2

Pe locuri, fiți gata, sport! Și curtea școlilor din sectorul 2 își deschid porțile pentru activități sportive

panouri publicitare

Panouri publicitare amplasate ilegal pe domeniul public al Sectorului 1, desființate noaptea trecută