Televiziunea Română lansează cel mai nou şi inedit proiect media

Televiziunea Română

Televiziunea Română are un nou proiect din 31 ianuarie. Lunar, câte o coproducţie va fi disponibilă exclusiv online pe canalul Arhivei TVR, de unde va fi preluată,în social-media, de către partenerii proiectului

Din acest an, în ultima duminică a fiecărei luni, Televiziunea Română aduce publicului larg câte o producţie valoroasă dar mai puţin cunoscută din Arhiva TVR, filme documentare realizate în coproducţie cu parteneri din România sau din străinătate.

Noutatea este că filmele se vor adresa internauţilor, ele putând fi vizionate online, gratuit, într-un anumit interval de timp, pe canalul de YouTube al Arhivei TVR – de unde vor fi preluate şi de către partenerii acestui nou proiect.

Această iniţiativă a celor de la Televiziunea Română va aduce pe parcursul anului 2021, publicului de pe internet, coproducţii dedicate marilor personalităţi din cultura și sportul românesc, documentare despre momente importante din punct de vedere istoric si social.

Televiziunea Română: primul film pe 3 februarie

Şi pentru că pe 3 februarie 2021, actorul Ştefan Iordache ar fi împlinit 80 de ani, Televiziunea Română îi dedică în online, pe 31 ianuarie, documentarul „Hobby-ul meu este viaţa”, iar pe TVR 3, în 7 februarie, spectacolul de teatru Don Juan în regia lui Dinu Cernescu, precum şi un alt documentar, Portret Ştefan Iordache, în regia Danielei Ciolan.

stefan iordache
Actorul Stefan Iordache acorda un interviu, in Bucuresti, miercuri, 9 februarie 2005. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Marin Raica

Documentarul din 31 ianuarie de pe canalul YouTube al Arhivei TVR este o coproducţie Televiziunea Română şi Filmex din 2010. Filmul în regia Șerban Marinescu este un portret al actorului realizat prin interviuri și cu fragmente din filmele în care acesta a jucat.

Filmul cu o durată de 75 de minute, va avea acces acces gratuit la vizionare de pe toate continentele – în 31 ianuarie, în intervalul 10:00 – 23:30.

Partenerii celor de la Televiziunea Română

Şi pentru ca acest documentar să ajungă la publicul care l-a iubit pe Ştefan Iordache, dar şi la tinerii care nu l-au cunoscut, îm intervalul orar menţionat, documentarul va fi distribuit şi pe reţele de socializare – atât ale teatrelor în care actorul a jucat: Teatrul Naţional din Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Naţional din Craiova, cât şi pe paginile altor parteneri ai noului proiect al celor de la Televiziunea Română: liternet.ro, dmtr.ro, scena.ro, Radio Romania, Teatrul Odeon.

Documentarul „Hobby-ul meu este viaţa” – este o poveste despre teatru, despre film, despre viață creată din interviurile pe care actorul le-a dat de-a lungul vieții.

Este un film documentar, portret al uriașului actor Ștefan Iordache, „actorul salturilor mortale, actorul utopic, actorul poet, actorul telegenic, fonogenic, emblema unei generații” (citat din volumul Ludmilei Patlanjoglu „Regele Scamator. Ștefan Iordache”, editura Nemira).

Cine a fost Ștefan Iordache

Actor de teatru, film şi televiziune, Ştefan Iordache a creat personaje memorabile prin reflexivitate, carismă şi o strălucită stăpânire a mijloacelor de expresie. A slujit scena vreme de peste 40 de ani, interpretând roluri memorabile precum Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea sau Barrymore. A avut de asemenea o îndelungată colaborare cu Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul Naţional de Televiziune, şi a jucat în numeroase filme pentru marele ecran, potrivit „1234 Cineaşti români” (Ed. Ştiinţifică, 1996) şi www.cinemagia.ro.

Ştefan Iordache s-a născut la 3 februarie 1941, la Calafat, în judeţul Dolj. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1963 şi în acelaşi an a debutat în cinematografie, în filmul „Străinul”, după romanul omonim al lui Titus Popovici, în regia lui Mihai Iacob. A fost începutul gloriei pe care a ştiut să şi-o menţină timp de peste 40 de ani.



Repartizat la Reşiţa, trecător prin teatrele din Timişoara şi Constanţa, Ştefan Iordache a devenit actor de teatru adevărat în perioada de glorie a Teatrului Nottara, unde a jucat până în anul 1977. Apoi a jucat la Teatrul Mic până în 1990, şi la Teatrul Naţional din Craiova. 

CITEȘTE ȘI » Teatrul de Operetă „Ion Dacian” anunță spectacole cu public: „Gala extraordinară a Operetei Românești” și „Voievodul țiganilor”

digi

Digi dă startul campaniei „Cel mai tare în portare”

Pro TV

Pro TV are cele mai așteptate show-uri de televiziune! Ce programe revin primăvara aceasta