Tururi ghidate prin București, în weekendul 23-24 ianuarie 2021

Tururi ghidate prin București

Tururi ghidate prin București » Chiar dacă trebuie să păstrăm distanța, să purtăm mască și să ne protejăm, atât noi, cât și pe ceilalți, asta nu înseamnă că nu putem face o plimbare în aer liber, cu alți iubitori ai Capitalei.

De obicei, în București există multe opțiuni pentru plimbări tematice ghidate, dar în această perioadă sunt limitate de vremea rece și de pandemie.

Totuși, avem variante pentru tururi ghidate prin București și în acest weekend. Iată-le pe cele mai interesante 5 dintre acestea:

Tururi ghidate prin București » 5 variante pentru weekendul 23-24 ianuarie 2021

  1. Căutare de comori arhitecturale în Parcul Bonaparte
    Sâmbătă, 23 ianuarie, ora 13:00
    Participarea este gratuită
    Înscrieri: tururighidate@gmail.com

„Căutare de comori arhitecturale” în zona străzilor cu nume de capitale: Paris, Roma, Londra, Praga, Washington, Haga, Varșovia, Belgrad. Este o modalitate de a afla diferite aspecte istorice din Parcelarea Bonaparte/Ferdinand I și de a descoperi detalii arhitecturale și decorative. Puteți participa pe cont propriu sau împreună cu alți 1-2 prieteni. Important este să aveți un telefon sau aparat fotografic la dvs.”, spun organizatorii.

Tururi ghidate prin București » Calea Victoriei și Cotroceni

2. Plimbare cu povești pe Calea Victoriei
Duminică, 24 ianuarie, ora 14:00
Prețuri bilete: 35 lei/adult, 20 lei/copil de la 7 ani. Copiii sub 7 ani au gratuitate
Înscrieri la: 

„Calea Victoriei este una din cele mai vechi artere ale Bucureștiului și poate cea mai distinsă stradă a lui, coloana vertebrală a orașului. Explorează-i cu atenție împrejurimile, află poveștile caselor și a foștilor nobili care le-au locuit, într-o plimbare plină de farmec și aer de epocă”, explică organizatorii.

3. La pas prin Cotroceni
Sâmbătă, 23 ianuarie, ora 12:00
Prețuri bilete: 35 lei/adult, 20 lei/copil
Înscrieri la:

„Bătrânul și elegantul cartier din București, cu o istorie de peste 500 de ani, te așteaptă și la început de an să îi descoperi secretele, să îi afli poveștile și să te plimbi pe străzile lui cochete, pline de farmec și istorie”.

125327679 727407637869854 7515884741699580541 o

4. Bucharest Street Art Tour
Sâmbătă, 23 ianuarie, ora 12:00
Prețuri bilete: 35 lei/persoană
Înscrieri la:

„Vino să explorezi arta stradală din București alături de noi și să descoperi orașul dintr-o perspectivă complet diferită! Vei învăța despre artiști naționali și internaționali și despre diferite forme de expresie și tipuri de mesaje lăsate pe zidurile orașului. Turul durează 2,5 ore și te sfătuim să ai pantofi buni de mers pe jos și să te îmbraci conform vremii de afară”

Tururi ghidate prin București » Cartierul armenesc

5. Povești în Cartierul Armenesc
Sâmbătă, 23 ianuarie, ora 12:00
Prețuri bilete: 35 lei/persoană
Înscrieri la:

„Cartierul armenesc este o insulă de identitate a orașului București. Hai să-i descoperim poveștile împreună, pe îndelete, luând la pas străduțele lui liniștite cu parfum de odinioară. Vom auzi povești despre armenii din București din veacurile trecute și mai recente, despre obiceiurile și tradițiile lor”

Purtarea măștilor de protecție este obligatorie în timpul tururilor și se va păstra distanța de minim 1,5 m între participanți

Citește și » Schimbarea gărzii de onoare la sediul Ministerului Afacerilor Interne, inclusă în „Bucharest tour”

bilete de avion

Cadou de Valentine’s Day » 1+1 gratis la bilete de avion Blue Air, pentru 16 destinații europene

Anunț important: fără carantină pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, la revenirea în România

Anunț important: fără carantină pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, la revenirea în România