Vaccinare drive-thru în Bucureşti. Centrul e deschis până pe 12 septembrie

Vaccinare drive-thru

S-a deschis primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti, organizat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, în Piaţa Constituţiei.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent la inaugurarea acestui centru, la invitaţia Primarului General, Nicușor Dan. 

Ce a declarat Preşedintele României, Klaus Iohannis, la deschiderea primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti

  • Este foarte îmbucurător că bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare. Acest tip de centru (vaccinare drive-thru) este un succes și vor apărea tot mai multe astfel de centre în România.
  • E extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză, ceea ce se şi întâmplă. Vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemie și încurajez pe toți românii să se vaccineze.
  • Suntem într-o nouă fază a campaniei, în care practic, nu va mai e nevoie de niciun fel de birocrație, se poate merge la vaccinare pur și simplu, aşa cum se întâmplă la acest centru de vaccinare drive-thru.
Vaccinare drive thru

„Mă bucur că președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitației Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susținând astfel popularizarea acestei soluții extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureștenilor. Vaccinarea a început la ora 8:00, iar până la ora 15.30 au fost vaccinate deja 405 persoane.  Îndemn cu această ocazie oamenii să vină să se vaccineze la noul centru de vaccinare: fără programare și direct din mașină”.

Mesajul transmis de Primarul General, Nicușor Dan:

La eveniment de lansare al centrului de vaccinare drive-thru, alături de Preşedintele României, au fost prezenţi coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, directorul executiv DSP București, Dr. Oana Nicolescu, precum şi reprezentanţii Primăriei Capitalei care s-au ocupat de organizarea centrului drive-thru: administratorul public al municipiului Bucureşti, Diana Punga, consilierul personal al Primarului General în domeniul sănătăţii, Silvia Terinte, precum şi Vasile Apostol, directorul ASSMB.

Centrul din Piaţa Constituţiei dispune de patru fluxuri de vaccinare, este deschis de luni până duminică, între orele 08:00 – 20:00, iar vaccinul pus la dispoziție pentru acest centru este Pfizer-BioNTech.

Potrivit Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva Covid-19 în centrele de tip drive-thru se pot imuniza persoanele care se deplasează cu mijloace auto (autoturism, motocicletă, scuter etc.)

Acestea se pot prezenta doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare.

Vaccinarea se realizează fără programare în Platformă RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

La Centrul de vaccinare din Piața Constituției, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a alocat 40 de medici şi asistenţi (din reţeaua de medicină şcolară) şi şi 20 registratori (personal logistic şi administrativ).

Centrul de vaccinare din Piața Constituției va funcționa până la data de 12 septembrie 2021.

CITEȘTE ȘI » Lidl România le oferă și în 2021 tuturor angajaților din magazine 2 zile libere de Paște

Lidl

Lidl România le oferă și în 2021 tuturor angajaților din magazine 2 zile libere de Paște

Bozankaya-Sileo

Primăria București a reziliat contractul pentru producția de 100 de troilebuze cu concernul turco-german Bozankaya-Sileo