1 Decembrie 2020. Ludovic Orban anunţă că nu va exista paradă de Ziua Naţională

paradă de Ziua Naţională

E clar, nu vom avea paradă de Ziua Naţională. Premierul Ludovic Orban tocmai a anunţat că starea de alertă va fi prelungită printr-o Hotărâre de Guvern care va fi adoptată la jumătatea lunii noiembrie şi care va reglementa inclusiv felul în care va fi marcată Ziua Naţională a României.

Orban a subliniat că ziua de 1 Decembrie va fi marcată cu respectarea strictă a prevederilor privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi nu va exista paradă de Ziua Națională. Nici în București, nici în alte orașe din țară.

”De 1 Decembrie vom adapta orice formă de sărbătorire a Zilei Naţionale la regulile de protecţie sanitară care sunt stabilite prin actele normative în vigoare”

Ludovic Orban, premierul României

Acesta a precizat că Ziua Naţional va fi marcată, însă fără parada militară la care în alţi ani participau zeci de mii de oameni în toate marile oraşe ale ţării.

Orban: „Fără paradă de Ziua Națională în 2020”

”Normal că vom sărbători, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară. Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă de Ziua Naţională. Nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă, va fi o sărbătorire în nişte condiţii mult mai stricte, care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli pe care le vom respecta cu stricteţe”, a adăugat Ludovic Orban, citat de Pro TV.

Mai mult, șeful Guvernului a precizat că starea de alertă va fi prelungită printr-un act normativ care va fi adoptat la jumătatea acestei luni şi care va reglementa şi modul în care va fi marcată ziua de 1 Decembrie.

”Obiectivul nostru este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers. Vom vedea condiţiile concrete, cel mai probabil vom reglementa prin Hotărârea de Guvern prin care vom prelungi starea de alertă care va fi adoptată în jurul datei de 14 noiembrie”, a mai declarat Orban.

Citește și » Fără târg de Crăciun la București, în 2020! Nicușor Dan: “Suntem pe marginea prăpastiei”

scenariu

Nicuşor Dan susţine menţinerea scenariului roşu privind funcţionarea școlilor din București

Ion Țiriac

Ion Țiriac a băgat buldozerele într-o clădire simbol din București