500 de blocuri din sectorul 4 intră în proiectare tehnică în vederea accesării fondurilor europene

500 de blocuri din sectorul 4

500 de blocuri din sectorul 4 se află în acest moment procedura de expertizare și proiectare tehnică.

Conform celor din Primărie, operațiunea este importantă în condițiile în care majoritatea blocurilor din sectorul 4 au cel puțin 30 de ani vechime și este neapărat necesară pentru ca dosarele de finanțare să poată fi eligibile în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile.

“Ulterior expertizării și proiectării tehnice, dosarele tuturor celor 500 de blocuri din sectorul 4 vor fi supuse aprobării, în privința indicatorilor tehnico-economici, consilierilor locali, iar în funcție de decizia acestora, actele vor fi trimise organismelor responsabile cu analiza și finanțarea din bani europeni”, spun oficialii Primăriei conduse de Daniel Băluță.

Fonduri europene pentru 500 de blocuri din sectorul 4

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției se arată că din 2016, sectorul 4 a atras numeroase finanțări interne și externe, rambursabile și nerambursabile, în sumă de peste 100 de milioane de euro, bani ce deschid calea dezvoltării multor proiecte menite să transforme comunitatea într-una în care oamenii să se simtă în siguranță.

“Atragerea de fonduri europene în Sectorul 4 a fost și va ramane unul dintre pilonii de bază ai strategiei noastre de dezvoltare. Banii aceștia vor crea locuri de muncă bine plătite, vor duce la o îmbunătățire substanțială a vieții locuitorilor, vor crea oportunități, vor genera progres”

Daniel Băluță, primarul sectorului 4

Conform edilui: “În Sectorul 4 lucrurile se mișcă, se mișcă hotărât și în direcția bună, adică spre beneficiul oamenilor. Oamenii vor simți direct beneficiile reabilitării blocurilor, prin costuri mai mici la întreținere și prin reducerea consumului energetic”.

Mai mult, la începutul acestui an s-a semnat contractul de finanțare pentru o primă tranșă în valoare de peste 14 milioane de euro, dintr-un total de 58.190.000 pe care îi va avea la dispoziție pentru susținerea noului program de reabilitare termică a celor 500 de blocuri din sectorul 4, ce ar urma să fie încheiat până în iunie 2023.

Fără balcoane improvizate

Proiectul va fi finanțat atât din surse proprii, cât și din din surse alocate prin Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală estimată a programului este de 105.760.000 euro și va aduce beneficii atât prin reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, cât și prin reducerea costurilor de întreținere.

Citește și » Fără balcoane improvizate! Primăria Sectorului 4 înlocuiește construcțiile ilegale

mita biciclista 1

Cine a fost Mița Biciclista, cocota de lux cu o casă incredibilă în București

Colectiv

“Colectiv”, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar, lansat în SUA şi Marea Britanie