Cele mai frumoase clădiri din București: arhitectura care a impresionat turiștii străini

Cele mai frumoase clădiri din București
Cele mai frumoase clădiri din București

Site-ul The Culture Trip a alcătuit un top al celor mai frumoase clădiri din București, pentru turiștii care vizitează capitala României.

„Bucureștiul are un mix fantastic de stiluri arhitectural, care creează un peisaj urban unic. De la vile la hoteluri sau palate, trebuie să descoperiți cele mai frumoase clădiri din Capitală”, notează site-ul.

Casa Costa-Foru
Aleea Dealul Mitropoliei 7

Casa Costa Foru 2

Unul dintre new entry-urile pe lista vilelor istorice din București deschise publicului. Construită de fiul jurnalist al unui fost prim-ministru, a fost casa celor 10 copii ai săi până când a ajuns la urmași. Azi, casa păstrează caracteristicile originale și reușește să respire atmosfera vehicului București, ceea ce o face un spațiu excelent pentru concerte, evenimente cu cei mai importanți scriitori români și multe altele.

Casa Melik
Strada Spătarului 22

Casa Melik 5

Unul dintre secretele Capitalei, Casa Melik, veche de 250 de ani, e una dintre cele mai frumoase. Construită de un nobil local, al cărui nume s-a pierdut în timp, a fost achiziționată de un comerciant armean pentru suma de 1400 de taleri, arată documentele istorice. Numită după unul dintre cei mai cunoscuți proprietari ai săi, autorul și figura revoluționară de la 1848 Iacob Melik, casa găzduiește acum Muzeul Theodor Pallady și e decorată cu mai mult de 800 de picturi și desene ale ilustrului pictor român.

Spitalul Colțea
Bulevardul Ion C. Brătianu 1

Bucuresti Romania. SPITALUL COLTEA B II m A 18220.02

Terminat în 1887, Spitalul Colțea a fos tprimul din București și unul dintre punctele de cotitură în istoria medicinei românești. Imită spitalul San Lazzaro e Medicanti din Veneția. A fost construit după edificiul original, ridicat în 1704, care a fost devastat de un incendiu. E localizat în centrul Bucureștiului, alături de biserica Colțea, din secolul 17, cu picturi de Gheorghe Tăttărescu. Împreună formează unul dintre cele mai importante locuri din Capitală.

Cele mai frumoase clădiri din București

Domnița Bălașa
Strada Sfinții Apostoli 60

Biserica Domnita Balasa din Bucuresti

Una dintre cele mai frumoase biserici din București, a fost construită de a șasea fiică a lui Constantin Brâncoveanu. Are câteva caracteristici unice, cum ar fi vitraliile, făcute în Germania, picturile artiștilor austrieci și candelabrul vienez, care sunt inexistente în alte biserici creștin-ortodoxe. Ca detaliu inedit, nicio înmormântare nu s-a ținut în această biserică.

Centrul Ordinului Augustinian al Asumpționiștilor
Intrarea Christian Tell, nr. 18B

asumptionisti web 1 570x428 1

Această impozantă clădire neo-gotică a fost construită în anii ’30 pentru Congregația Ordinului Augustinian al Asumpționiștilor. După ce a fost confiscată de regimul comunist, a fost restaurată la gloria inițială.

Muzeul George Enescu
Calea Victoriei 141

The Cantacuzino Palace from Bucharest Romania

Cu intrarea sa acoperită de o sticlă în formă de scoică, în stil Art Deco, acest palat magnific a fost construit în secolul 10 la inițiativa fostul prim-ministru și primar al Bucureștiului, Grigore Cantacuzino, de arhitectul Ioan Berindei. Azi găzduiește muzeul George Enescu, unul dintre compozitorii remarcabili ai țării.

Ateneul Român
Strada Benjamin Franklin 1-3

1200px Ateneo Rumano Bucarest Rumania 2016 05 29 DD 73

Unul dintre obiectivele turstice principale din București, Ateneul Român e casa Filarmonicii și reprezintă principala scenă pentru concerte de muzică clasică. Cu un interior luxuriant, care include o frescă de 75 de metri reprezentând istoria românilor și un tavan fabulos, e un loc care trebuie neapărat vizitat.

Palatul Kretzulescu
Strada Știrbei Vodă

39 Strada Stirbei Voda Bucharest Romania

Acest edificiu spectaculos e localizat lângă Grădinile Cișmigiu. A fost construit în stilul Renașterii franceze de arhitectul Petre Antonescu pentru Elena Kretzulescu, moștenitoarea a două familii aristocratice, educată la Paris. O iubitoare de plante și flori, ea a construit și o seră într-una din aripile palatului, dar și un parc de două hectare.

Hotel Cișmigiu
Bulevardul Regina Elisabeta 38

2848 1

Rămas părăsit mai multe decade, după ce a fost confiscat de regimul comunist, hotelul de patru stele a fost readus în perioada recentă la fosta glorie. Localizat lângă cel mai vechi parc public din București, căruia îi poartă numele, e și gazda unui restaurant care servește mâncare tradițională.

Muzeul de Artă Frederic și Cecilia Cuțescu-Storck
Strada Vasile Alecsandri 16

Bucuresti Romania Muzeul Frederick si Cecilia Cutescu Storck Str. Vasile Alecsandri nr. 16 B II m B 17947 gradina 2

Construită pentru sculptoriul român Frederic Storck și soția sa, Cecilia, prima femeie din Europa care a predat artă într-o academie publică de artă, casa conține moștenirea artistică a familiei de creatori. Vizitatorii sunt fermecați de acest spațiu magic, în care pereții sunt acoperiți de fresce, iar tavanurile decorate cu modele detaliate de flori și păsări.

Palatul Parlamentului
Strada Izvor 2-4

273253

Pentru unii doar un monstru de beton, această clădire sigur va trezi diferite reacții. Însă e ceva convingător în frumusețea aspră a acestei clădiri ce amintește de România comunistă. Produsul inițiativei fostului dictator Nicolae Ceaușescu, Palatul Parlamentului are 1,100 de camere întinse pe 12 etaje și 15 niveluri subterane. E atât de mare încât se vede și din spațiu. A fost pus pe hârtie de arhitecta Anca Petrescu, 28 de ani la acel moment.

The Ark
Strada Uranus 150

Ark Fassade 1024x790 1

Cu fațada sa de cărămidă roșie, fosta bursă a Bucureștiului e un exemplu remarcabil de arhitectură industrială. Construită în 1989 de arhitectul italian Giulio Magni, mai târziu arhitectul-șef al Romei, în colaborare cu inginerul român Anghel Saligny, a supraviețuit miraculos demolărilor din anii ’80. A fost aproape distrusă de un incendiu, cotropită de natură, dar salvată până la urmă și transformată într-un punct cultural vibrant.

Citește și » Cele mai „instagramabile” 15 locuri din București

SkyShowtime în România din 2022

Un nou site de filme și seriale apare pe piața românească

Biserica italiană din București: povestea uneia biserici speciale

Povestea uneia dintre cele mai speciale biserici din București: închisă de comuniști, cu daune la cutremur, dar restaurată de artiști