Cursuri online pentru zilele de relaxare. De la Fundația Calea Victoriei la banalul Youtube

cursuri
Cursuri Online

Mulți au folosit perioada de carantină sau timpul mai îndelungat petrecut acasă pentru a se dedica unui cursuri online care să-i ajute să progreseze la job sau să învețe lucruri noi.

  • Iată câteva dintre sursele de cursuri online dintre care oricine poate alege. De la cursuri online din istorie, la matematică sau astronomie, toate pot aduce un folos.

1. Fundația Calea Victoriei: cursuri online de la fotografie la cum să alegi un vin delicios

Pe siteul fundatiacaleavictoriei.ro, un proiect românesc de learning care l-a avut ca prim lector pe Neagu Djuvara, oricine poate alege contra cost dintr-o listă de domenii ce variază de la astronomie la istorie și artă.

„Fundaţia Calea Victoriei 2007 este o instituţie culturală independentă care organizează o mare varietate de cursuri şi evenimente interactive în domenii umaniste şi culturale, pentru tineri şi adulţi”, așa sună descrierea acestui spațiu de învățare. Iată lista de cursuri online pentru noiembrie 2020.

2. Banalul Youtube și cursuri online de la Yale

Mai multe universități americane de prestigiu au lansat pe youtube diferite cursuri online din diferite zone de interes. De exemplu, canalul Yale de youtube are o listă interesantă de cursuri pe care le poți parcurge câte o oră pe săptămână.

O altă listă interesantă de cursuri, puțin mai sofisticate, de la cum poți învăța să scrii un scenariu și până la o introducere în FinTech, poate fi consultată în engleză aici.

3. The Great Courses

Pentru cei cu mai multă dare de mână, seria The Great Courses este unul dintre cele mai impresionante instrumente de învățare din lume. De la artă la economie, aici sunt cursuri extraordinare la prețuri extraordinare. Cu profesori de la universități de prestigiu, serie The Great Courses merită atenție și dacă vreți să faceți un cadou rafinat cuiva preocupat de o anumită temă, dar și pentru cei care vor să aprofundeze lejer un subiect.

Adrian Ghenie la București. Cel mai scump pictor român, prezent într-o licitație Artmark

Festivalul SoNoRo în 3 orașe: Brașov, Sibiu și București. Cum poate fi urmărit SoNoRo online

droguri

Captură de 1 milion de euro în Capitală! Peste 100 kg de droguri găsite la traficanți

Muzeul Național al Satului

Serie de evenimente speciale la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”