10.000 de doze de vaccin care vor ajunge în curând, în România

doze de vaccin

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, cu care vor fi vaccinate 5.000 de persoane, vor ajunge în țară în perioada dintre Crăciun şi Revelion.

Ele vor fi distribuite personalului medical care lucrează în secţiile de boli infecţioase.

”În 21 decembrie se preconizează a avea avizul pentru acest vaccin al Agenţiei Europene a Medicamentului. Din acel moment ele pot ajunge în fiecare ţară membri din cele 27. În perioada dintre Crăciun şi Revelion va veni o primă tranşă, simbolică, de 10.000 doze de vaccin, asta însemnând vaccinare şi rapel pentru 5.000 de persoane pe care îl vom dirija către secţiile de boli infecţioase”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Ministru Tătaru a menţionat că, începând cu luna ianuarie, România va primi, eşalonat, lunar, alte doze de vaccin, în aşa fel încât până la începutul verii anului viitor să fie vaccinate pe rând categoriile prevăzute în planul de vaccinare.

”Vom începe în primăvară şi, până la începutul verii, eu sper să ajungem la o mare parte din populaţia generală”

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății

Cum ajung în România cele 10.000 de doze de vaccin

În ceea ce priveşte transportul vaccinului, acesta se va face de către producător, în ”transporturi speciale”, cu congelatoare care pot asigura temperaturi de minus 80 – minus 90 de grade Celsius.

Ele vor fi duse, în primă fază, în depozitul central de la Institutul Cantacuzino, unde există 10 congelatoare în care să fie depozitat, iar de acolo în cele şase centre zonale de la spitalele militare, care are, fiecare câte un congelator.

Vaccinarea se va face în primă fază în spitale, Bucureştiul având iniţial 32 de astfel de centre. Vaccinul nu se va face la cabinetul medicilor de familie, ci în centrele de vaccinare, medicii de familie urmând a fi implicaţi în imunizarea populaţiei generale.

Vaccinarea se va face și pe Arena Națională

”S-a ales varianta unor centre de vaccinare mai mari, cum ar fi Bucureştiul ne gândim la Romexpo sau la Arena Naţională, unde vor fi mai multe cabinete de vaccinare. Dacă un centru de vaccinare obişnuit are între 4 şi 6 cabinete, preconizăm ca la un centru mare, cum este Arena Naţională, să fie în jur de 50 de cabinete, fiecare cabinet fiind deservit de doi asistenşi medicali care vor face acel vaccin”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Euro 2020 la București

Citește și » Cum arată primul centru de vaccinare anti-Covid, din București

Tesla

Compania auto Tesla deschide un centru în București. Ce angajări face compania lui Elon Musk

Spitalul Filantropia Bucureşti

Nicuşor Dan a anunțat schimbarea managerului de la Spitalul Filantropia Bucureşti