Nicuşor Dan a anunțat schimbarea managerului de la Spitalul Filantropia Bucureşti

Spitalul Filantropia Bucureşti

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat joi schimbarea managerului de la Spitalul Filantropia Bucureşti, după ce a primit rapoartele Corpului de Control şi ale Curţii de Conturi care semnalează nereguli.

„Azi am decis încetarea atribuţiilor de manager de la Spitalul Filantropia Bucureşti ale domnului Sîmpălean Dan Ştefan. Am făcut acest lucru după ce am primit rapoartele şi analizele Curţii de Conturi şi Corpului de Control al primarului în care sunt semnalate diverse nereguli la acest spital”, a transmis actualul primar.

În perioada următoare urmează și un nou concurs pentru ocuparea postului rămas vacant.

„Pentru moment, după cum știți, pentru majoritatea spitalelor noastre contractul de management încetează undeva la sfârșitul lunii ianuarie și pentru fiecare dintre aceste poziții din cele 19 spitale o să avem concursuri, așa cum prevede legea, care o să dureze 2-3 luni”, a mai explicat edilul, despre ce urmează la Spitalul Filantropia Bucureşti.

Nicusor Dan

Spitalul Filantropia Bucureşti și un nou scandal politic

Fostul edil Gabriela Firea a afirmat că gestul lui „Friguşor Ban” este unul de oligofrenie politică şi administrativă pentru că a numit manager un director medical care fusese numit în timpul mandatului ei.

Prim-vicepreşedintele PSD a mai spus că este vorba doar de răfuieli meschine şi că ea nu a schimbat niciun manager de spital pe criterii politice sau personale.

„Oligofrenie politică şi administrativă! Friguşor Ban se lăuda că l-a demis pe managerul interimar de la Spitalul Filantropia, maternitate în care am investit în ultimii 4 ani zeci de milioane de euro. Şi că «a scăpat de oamenii puşi de Firea». Dar a numit imediat un alt manager, în persoană directorului medical numit tot în timpul mandatului meu”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

„Ar fi normal să se laude cu investiţiile făcute în spitale, cu aparatură medicală performantă achiziţionată, cu îmbunătăţirea condiţiilor. În loc de rezultate concrete pentru oameni, avem parte de răfuieli meschine. Eu nu am schimbat niciun manager de spital pe criterii politice sau personale. S-au dus echidistanţa şi justa evaluare”

Gabriela Firea

Citește și » Participarea la sărbătorile religioase acceptată de instanță, chiar și în pandemie

doze de vaccin

10.000 de doze de vaccin care vor ajunge în curând, în România

carantina

Cetăţenii care vin din 37 de state trebuie să stea 14 zile în carantină