Cetăţenii care vin din 37 de state trebuie să stea 14 zile în carantină

carantina

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic pentru care se impune măsura de carantină la sosirea în România, în contextul pandemiei de COVID-19.

În total, pe listă sunt 37 de state unde măsura de carantină e obligatorie, faţă de 30 la actualizarea anterioară. Între statele nou incluse sunt Republica Moldova, Turcia şi Olanda. Italia a ieşit de pe lista cu restricţii.

Lista este deschisă de Serbia, cu o rată de infectare de 1.396.1 la 100.000 de locuitori.

Țările unde măsura de carantină e obligatorie

Urmează Georgia, Croaţia, Lituania, Luxemburg, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Belize, Statele Unite ale Americii, Andorra, Jersey, Curaçao, Suedia, Ungaria, Panama, Elveţia, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceza, Cipru, Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, R. Moldova, Austria, Armenia, Letonia, Estonia şi Iordania.

Sunt exceptate de la măsura de carantină persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în ţară.

La ultima actualizare a listei, în 10 decembrie, erau trecute 30 de state.

Citește și » Romsilva oferă la vânzare peste 40.000 de brazi de Crăciun

Spitalul Filantropia Bucureşti

Nicuşor Dan a anunțat schimbarea managerului de la Spitalul Filantropia Bucureşti

Centrului Naţional al Dansului

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti a premiat anul acesta 21 de artişti pentru contribuţia adusă dansului contemporan