Compania auto Tesla deschide un centru în București. Ce angajări face compania lui Elon Musk

Tesla

Tesla, celebra companie auto condusă de Elon Musk, își extinde operațiunile. Tesla vrea să deschidă un centru la București, primul în țara noastră, și anunță că face angajări.

  • Tesla are o creștere gigantică pe Bursa americană, acolo unde acțiunile gigantului american au adus un randament și de 600% în 2020!
  • Compania este în curs de deschidere a unei fabrici gigant în Germania, în Berlin, acolo unde speră să înceapă producția în 2021;
  • Americanii vizează creșterea vânzărilor în Europa, o piață ambițioasă care vrea să atingă țintele privind reducerea emisiilor de carbon într-un viitor foarte apropiat;

Tesla a vândut 56 de mașini electrice în România în 2020

Tesla nu are numere impresionante în România, fiindcă piața locală nu este încă foarte dezvoltată, iar marja de preț este ridicată. Până la 1 decembrie, producătorul american a vândut 56 de unități, o creștere mult mai impresionantă dacă e văzută procentual: +250% față de anul trecut.

Compania americană va deschide un centru la București pentru a căuta specialiști, posibil și pentru fabrica din Berlin. În ciuda estimărilor, compania găsește foarte greu ingineri pentru giga-fabrică. Cu opt luni înainte de începerea producției la Berlin trebuie să mai fie angajați 5.000 dintre cei 7.000 de muncitori și mai trebuie recrutați 100 de ingineri, notează hotnews.ro.

Inițial, Tesla vrea să angajeze în centrul din București 5 oameni: un manager de magazin, doi tehnicieni pentru service, un manager pentru service, şi un consultant de vânzări, notează Ziarul Financiar. Centrul va fi situat, cel mai probabil, în nordul Capitalei.

România oferă 10.000 de euro subvenție pentru mașini electrice.

Citește și:

50.000 de mașini abandonate vor fi ridicate din București!

Încep lucrările la 17 kilometri din centura Capitalei! Ajutorul lui Orban pentru Nicușor Dan

MApN

MApN: „600 de militari, puşi la dispoziţia Direcţiilor de Sănătate Publică”

doze de vaccin

10.000 de doze de vaccin care vor ajunge în curând, în România