Încep lucrările la 17 kilometri din centura Capitalei! Ajutorul lui Orban pentru Nicușor

centura

Premierul Ludovic Orban a anunțat la ceremonia de învestire a lui Nicușor Dan ca primar general al Capitalei, că s-a emis autorizația și ordinul de începere a lucrărilor pe toţi cei 17 km de pe tronsonul 2 al autostrăzii de Centură a Municipiului Bucureşti.

„Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să înceapă lucrările pe toate cele trei tronsoane de autostradă de Centură a Bucureştiului din zona de sud, astfel încât într-un timp cât mai scurt să reuşim construcţia autostrăzii”, a mai spus premierul, subliniind că probabil Bucureștiul este singura capitală din Uniunea Europeană care nu are autostradă de centură.

Sprijin total pentru noul primar

Ludovic Orban a declarat să-l va susține pe Nicușor Dan, garantându-i acest lucru de față cu toată lumea: „Prezenţa mea aici este şi o garanţie a faptului că în calitate de premier voi sprijini toate proiectele iniţiate de primarul general ales, Nicuşor Dan. Şi mai mult decât atât, vom duce la bun sfârşit proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar care de fapt generează beneficii pentru Bucureşti”.

Premierul a promis sprijin pentru „multe alte proiecte” menționând extinderea reţelei de metrou, realizarea pasajelor de-a lungul actualei centuri la intersecţia cu arterele care ies din Bucureşti, realizarea inelului feroviar şi practic a Masterplanului de transport, atât pe inelul feroviar, cât şi pe anumite tronsoane din interiorul Bucureştiului.

Ce se întâmplă cu Centura Capitalei

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost întrebat la Digi24, despre situația Centurii București. „Inelul de centură a Capitalei are 102 km. Sectorul de sud are trei tronsoane, total 52 de km. Tronsonul 1 are termen de predare a proiectului tehnic și vom emite ordinul de începere a lucrărilor până la sfârșitul anului. La tronsonul 2 au început lucrările pe o secțiune și vom da ordin de începere și pe diferența de 14 km, dar din păcate, pe tronsonul 3, antreprenorul nu a predat proiectul la timp, i-am aplicat o penalitate”, a spus Bode.

„Ne-am propus ca până în 2023 inelul de centură al Bucureștiului, la profil de autostradă, să fie finalizat ca parte componentă a coridorului principal pan-european Constanța-București-Pitești-Sibiu-Nădlac”

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor

Citește și » Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, a depus jurământul: “Cetăţenii s-au săturat de jaf!”

bugetul local

700 de milioane de lei, gaură în bugetul local al Primăriei Sectorului 1! Anunțul lui Clotilde Armand

termoficare

Bani de la Guvern pentru repararea rețelei de termoficare din București