Euro 2020 la București » Ministrul Stroe: „Ne-am oferit chiar să găzduim meciuri suplimentare”

Euro 2020 la București
Euro 2020 la București

EURO 2020 ar trebui să aibă loc anul viitor și în România. Reprogramată vara aceasta, din cauza pandemiei de coronavirus, pentru vara viitoare, competiția fotbalistică are programate 4 meciuri la București: 3 în faza grupelor și o optime de finală.

În ultima perioadă s-a speculat, inclusiv în cotidianul francez Le Parisien, că UEFA va prefera ca întregul turneu să se dispute într-o singură țară, Rusia, pentru a limita problemele sanitare ce pot apărea la un eveniment de asemenea anvergură.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, spune însă că nu este cazul, iar România va putea fi gazdă la EURO 2020, vara viitoare.

EURO 2020, meciuri în România

„În acest moment nu există un asemenea scenariu, relocarea meciurilor într-o singură țară. Nu e niciun fel de informare oficială în legătură cu organizarea în alt loc a acestui Campionat European și vă spun sincer că am fi surprinși neplăcut dacă ar exista un asemenea scenariu, pentru ca am muncit din greu.

Mai mult de-atât, eu cred că la anul ne putem mândri că putem fi gazde bune ale acestui eveniment. Eu nu cred într-un asemenea scenariu, vă spun sincer, pentru că e foarte greu sa modifici conceptul EURO peste noapte și toate țările gazdă, având această experiență de adoptare a unor măsuri de siguranță, s-au adaptat din punct de vedere al organizării”, a spus Stroe, conform sport.ro.

EURO 2020 la București » Meciuri suplimentare?

„Eu merg pe scenariul în care Romania va găzdui EURO și nu vă spun faptul că noi ne-am oferit chiar să găzduim meciuri suplimentare la București. Ar fi foarte mare păcat sa nu avem aceste meciuri, eu cred că putem chiar mai mult. Stadionul Ghencea poate găzdui și el meciuri oficiale, pentru ca intranets condițiile UEFA”

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului

Citește și » 1 Decembrie 2020. Ludovic Orban anunţă că nu va exista paradă de Ziua Naţională

bucuresti

Nicușor Dan promite că rezolvă problema traficului din București în doi ani

Vot prin corespondență

Vot prin corespondență! Poșta Română a început trimiterea documentelor românilor în străinătate