Excursie de o zi din București » Cea mai populară zonă pentru bucureștenii care sunt amatori de schi, snowboard și relaxare în zăpadă este Sinaia.
Aproape 2 ore cu trenul sau cu mașina leagă Capitala de stațiunea din inima munților Bucegi, ceea ce o face perfectă pentru o vacanță scurtă de o zi sau două.
În Sinaia sunt patru instalații: Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui, banda de la Cota 2000 și cea mai nouă instalație de pe munte, Teleschiul din Valea Soarelui. Acesta are 523 de metri lungime, o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iar urcarea durează puțin peste trei minute. Mai mult, sunt și două noi pârtii amenajate, deservite de acest teleschi, în plus față de traseele deja știute.
Ajungând la cea mai mare altitudine din România – 2.050 m, Gondola Sinaia este una dintre cele mai sigure, moderne si spectaculoase instalații de transport pe cablu din țară.
Excursie de o zi din București » Gondola Sinaia e spectaculoasă
Tronsonul 1000-1400 al Gondolei Sinaia porneşte din cartierul Furnica, ajungând la Cota 1400. Lungimea acestui traseu este de 1312 m. Capacitatea maximă de transport este de 1.700 persoane/ oră, iar gondolele sunt prevăzute cu buzunare exterioare pentru aşezarea schiurilor şi plăcilor de snowboard.
Tronsonul 1400-2000 al Gondolei Sinaia (Gondola Carp) este una dintre cele mai noi şi performante instalaţii pe cablu din Europa şi din lume. Acest tronson stabilește trei recorduri naţionale: instalaţia ajunge la cea mai mare altitudine din România – 2.050 m; în zona Valea cu Brazi ajunge la cea mai mare înălţime faţă de sol înregistrată de o astfel de instalaţie, 120 m; este instalația care traversează cel mai abrupt segment de transport pe cablu – 45 de grade la primii trei piloni.
Instalația are 42 de gondole a câte opt locuri, o capacitate de transport de 1.500 persoane/ oră şi un traseu cu o lungime de 2.000 de metri.
Excursie de o zi din București » Alte pârtii de schi și stațiuni aproape de Capitală:
Azuga: la 2h15m de Capitală. Dacă vrei să înveți să schiezi, este cu siguranță locul potrivit pentru a face primii pași. Stațiunea este mai ieftină și mai puțin aglomerată decât altele de pe Valea Prahovei. Detalii și prețuri AICI!
Poiana Brașov: Cu siguranță cea mai cunoscută stațiune montană din România, aflată la aproape 4h de București. Se află la o altitudine de 1.020 metri, între masivele Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi și Piatra Mare. Are 7 pârtii moderne și un domeniu schiabil total de 25km. Detalii și prețuri AICI!
Predeal: Aflată tot pe Valea Prahovei, include pârtiile Clăbucet, Clăbucet Sosire, Clăbucet Variantă și Cocoșul. La 2h30m de București, Predeal este orașul românesc situat la cea mai mare altitudine – 1.110m. Perfect pentru o excursie de o zi din București! Detalii și tarife AICI!
Excursie de o zi din București » Alte zone din România de vizitat iarna:
Muntele Mic, în Banat: o locație mai puțin cunoscută, dar foarte ofertantă pentru pasionații de sporturi de iarnă. Zăpada durează aici până la 180 de zile pe an! Situată la poalele versantului sudic al munţilor Țarcu, în județul Caraș-Severin, stațiunea Muntele Mic se află la o distanță de 120 de kilometri de Timișoara. Are cinci pârtii, peisaje spectaculoase, hoteluri cu dotări moderne și pensiuni pitorești.
Sovata: singura pârtie de schi din județul Mureș are o lungime de 1.200 metri şi cu o diferență de nivel de 262 metri pe traseul telescaunului. Se află la câțiva kilometri de stațiunea balneară cu același nume. Există două pârtii, una de nivel mediu și alta pentru copii sau începători. Ambele sunt dotate cu tunuri de zăpadă și instalație nocturnă.
Pădurea Dumbrava Sibiului: Pentru prima dată în cel mai mare muzeu în aer liber din ţară, Muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava Sibiului, vizitatorii pot beneficia de plimbări cu sania trasă de câini, la iniţiativa unuia dintre angajaţii muzeului, pasionat de concursurile cu atelaje trase de câini. Muzeul nu a fixat o taxă pentru plimbarea cu sania trasă de câini, însă fiecare vizitator poate să facă o donaţie către cei care îngrijesc cei patru câini din rasa Husky siberian şi Malamut de Alaska.
Rânca: Aflată în Gorj, este o stațiune relativ nouă, la 18 km de orașul Novaci, pe Transalpina. Situată pe versantul sudic al Munților Parâng, la 1.700m înălțime, este stațiunea turistică aflată la cea mai mare altitudine din România. Zona dispune de un potențial turistic și sportiv deosebit, fiind considerată centrul drumețiilor din Parâng. Dispune de patru pârtii, toate dotate cu teleschi. La aproape 5h de Capitală, nu e chiar potrivită pentru o excursie de o zi din București, mai curând pentru minimum un weekend.
Hotelul de gheață de la Bâlea: Din anul 2005, în inima munţilor Făgăraş, este construit an de an cel Hotelul de Gheaţă, integral din zăpadă și din blocuri de gheaţă extrase din cel mai mare lac glaciar al Munţilor Făgăraş, Bâlea Lac. Blocurile de gheaţă ajung la dimensiunea de 70 de centimetri şi cântăresc aproape 70 de kilograme. În mai puţin de o lună, artiştii gheţii reuşesc să înalţe un cămin pentru iubitorii de iarnă, munca lor fiind răsplătită prin vizita turiştilor, hotelul primind peste 8.000 de oaspeţi anual.
Citește și: Cum ne protejăm animalele pe timp de iarnă » 8 sfaturi importante