Grădinița Electromagnetica, din sectorul 5, va avea un nou spațiu de lucru

Grădinița Electromagnetica

Grădinița Electromagnetica e gata să-i primească pe cei mici, într-un nou spațiu. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a solicitat finalizarea lucrărilor la noul spațiu într-un timp cât mai scurt, având în vedere că unitățile de învățământ ar urma să își reia activitatea și să îi reprimească pe elevi din luna februarie.

Grădinița Electromagnetica este aflată într-o zonă rezidențială aglomerată, la intersecția dintre Calea Rahovei și Șoseaua Progresul. Instituția avea înscriși, în anul școlar 2019-2020, 206 preșcolari, funcționând cu 8 grupe: 2 cu program normal și 6 cu program prelungit.

Grădinița Electromagnetica are program prelungit

Grădinița Electromagnetica se confrunta cu fenomenul suprapopulării, înregistrând o medie de 29-31 de preșcolari/grupa de program prelungit. Spațiile în care se desfășura procesul instructiv-educativ, precum și cele conexe (un cabinet medical, bucătărie, sală de mese, magazie de alimente, toalete) erau insuficiente în raport cu numărul de beneficiari.

De asemenea, sălile de grupă de la Grădinița Electromagnetica erau reduse ca dimensiune și aveau dublă funcționalitate, fiind destinate atât activității didactice, cât și odihnei, necorespunzând astfel normelor în vigoare. Conform normelor sanitare impuse de pandemia COVID 19 grupele de program prelungit nu mai puteau funcționa.

Pentru a soluționa aceste probleme și pentru a veni în sprijinul locuitorilor din Sectorul 5, în conformitate cu prevederile contractului nr. 39/14.04.2020, încheiat între operatorul economic și grădiniță, proprietarul, respectiv S.C. Electromagnetica S.A., a închiriat Grădiniței Electromagnetica, un spațiu situat în Calea Rahovei, nr. 266-268, sector 5, București, corp C38 și 38A (parțial).

Spațiul, format din construcții în suprafață desfășurată totală de 1.054 mp și din teren în suprafață de 520 mp, va avea destinația unitate de învățământ preuniversitar de stat, pentru desfășurarea activității Grădiniței Electromagnetica.

În acest context, chiria lunară totală, pe care Grădinița Electromagnetica o va achita către S.C Electromagnetica S.A., va fi de 13.955 EUR, la care se adaugă TVA. Durata contractului este de 5 ani.

Grădinița Electromagnetica cu 12 săli de clasă

Cădirea nouă dispune de 12 săli de clasă din care 6 vor fi alocate grupelor existente de la Grădinița Electromagnetica (6 cu program prelungit), iar 6 săli vor fi alocate pentru înființarea unor noi clase de antepreșcolari. În corpul vechi vor funcționa cele 2 grupe de program normal, cabinet metodic, birouri administrative, arhivă iar blocul alimentar va fi transformat în viitor în sală de festivități.

piedone

„Acesta este doar un prim pas pe care îl facem în demersul de a suplimenta numărul de locuri în grădinițele din Sectorul 5. Știu că și în școli, dar și în creșe avem aceste probleme. Avem proiecte care prevăd creșterea capacității în creșe, grădinițe și școli. Vrem ca elevii din Sectorul 5 să învețe în cele mai bune condiții. Nu putem finaliza aceste proiecte peste noapte, dar important este că ne apucăm de treabă”, a transmis Popescu Piedone.

Tot ce trebuie să știți despre înscrierile la grădiniță

CITEȘTE ȘI » amparcat.ro, cea mai nouă aplicație pentru bucureșteni: parchează, plătește, zâmbește

Piața Unirii din București

Piața Unirii din București: cum a primit acest nume și alte detalii interesante

Vaccin Pfizer BioNTech

Vaccin Pfizer BioNTech. A şasea tranşă de peste 92.000 de doze, soseşte pe 25 ianuarie în România