Vaccin Pfizer BioNTech. A şasea tranşă de peste 92.000 de doze, soseşte pe 25 ianuarie în România

Vaccin Pfizer BioNTech

A şasea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 92.430 de doze, va ajunge, luni, în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), transportul de vaccin Pfizer BioNTech către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Vaccin Pfizer BioNTech: unde ajung dozele din tranșa 6

  • Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 35.100 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.530 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 9.360 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti”, a precizat CNCAV.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech ar urma sa fie adusă în România marţi, 26 ianuarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, a început în 15 ianuarie.

„În România, alocarea dozelor de vaccin Pfizer BioNTech se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă”, mai spun cei de la CNCAV.

În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor de vaccin Pfizer BioNTech, compania producătoare a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie şi va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

CITEȘTE ȘI » Piața Unirii din București: cum a primit acest nume și alte detalii interesante

Grădinița Electromagnetica

Grădinița Electromagnetica, din sectorul 5, va avea un nou spațiu de lucru

Kaufland România

Angajații Kaufland România au început vaccinarea împotriva Covid-19