Incendiu la stadionul Rapid, de 40 de milioane de euro! Focul a fost stins repede + cauzele incendiului

stadionul Rapid

Un incendiu a izbucnit vineri, după prânz, la stadionul Rapid, în cartierul Giulești. Focul a fost stins rapid, până la intervenția pompierilor

Un fum gros ridicat vineri, în jurul orei 15:30, lângă stadionul Rapid i-a îngrijorat teribil pe locuitorii din zona Giulești.

Pompierii au explicat că incendiul de la stadionul Rapid a fost provocat de aprinderea unor plăci de polistiren la etajul 1 al arenei, acolo unde muncitorii efectuau lucrări de izolare termică.

„Incendiu produs în urmă cu scurt timp în incinta stadionului Giulești, zona peluzelor, etajul 1. A ars polistiren, suprafața aproximativ 15 mp. Incendiul a fost găsit stins. Nu sunt victime”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov.

Zi de zi se muncește la stadionul Rapid

Stadionul Rapid e ultimul dintre cele 3 promise în cadrul proiectului pentru Euro 2020, se apropie cu pași grăbiți spre finalizare. Zeci de muncitori sunt prezenți zilnic pe șantierul arenei din Giulești, iar progresele sunt vizibile.

1607979812089

Acoperișul stadionului este aproape gata. Peluza dinspre Opera Comică a fost îmbrăcată, iar lucrările continuă în zona Tribunei Oficiale. Componentele din sticlă au început să fie la rândul lor montate, oferind deja idei despre aspectul final al proiectului.

  • Caracteristici Stadion Rapid
  • Capacitate: 14.000 de locuri
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP

Stadioanele noi devin nerentabile

Într-un articol publicat de Gazeta Sporturilor, e puțin probabil să mai vedem curând stadioane pline, cu oamenii umăr la umăr pe scaune alăturate, așa cum stăteau în trecut.

Situația aceasta constituie o problemă mai ales pentru arenele construite recent și bugetate după calcule efectuate în condiții normale.

Dacă un stadion nou de 25.000 de locuri a fost construit să genereze un venit de un milion de euro pe meci, rezultă un cost de 40 de euro pentru fiecare spectator, incluzând prețul biletului, mâncarea și băutura consumate în jurul meciului.

Când pe stadion nu vor mai putea fi 25.000 de oameni, la capacitatea maximă a arenei, fiecare spectator ar trebui să plătească 67 de euro ca să genereze același venit total pentru proprietarul arenei.

CITEȘTE ȘI » Stadionul Steaua e gata! Imagini impresionante filmate din dronă

Blocuri, BBC

Un reportaj BBC avertizează asupra pericolului major din București: „Nu e vorba de infractori sau corupție”

turul ghidat al Teatrului Național

Ce putem vedea în turul ghidat al Teatrului Național din București