Stadionul Steaua e gata! Imagini impresionante filmate din dronă

Stadionul Steaua

Stadionul Steaua de 100 de milioane de euro așteaptă primul fluier de arbitru! Arena din Bulevardul Ghencea e aproape finalizată și se pregătește recepția finală.

În interior se mai lucrează doar în zonele administrative, loje și birouri, unde se montează mobilierul, iar de câteva zile a început modernizarea și în exterior. Se toarnă asfalt, se montează gazon și gărdulețe delimitatoare.

„Vorbim de un proiect devenit realitate ce reprezintă parte a viitorului. Lovitura de începere este foarte aproape”, spun cei de la Erbașu, constructorul stadionului Steaua, construit cu 100 de milioane de euro.

Din primele informații, stadionul Steaua urmează să fie inaugurată în primăvara anului viitor, cu un meci de gală, dar din păcate, fără spectatori! Regulile sanitare din acest moment interzic clar prezenta spectatorilor.

Stadionul Steaua – date tehnice

 • Capacitate stadion Steaua: 31.254 de locuri
 • Cost: 94.700.000 euro
 • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, drenaj și sistem de irigație
 • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă
 • Suprafața construită este de 82.000 mp, dar și spații de antrenament pentru alte sporturi
stadionul steaua 2

Dispută pe stadionul Steaua!

În ultimii ani, fotbalul românesc a fost lovit din plin! Războiul CSA – FCSB nu e deloc încheiat. Iar Helmut Duckadam, fostul portar al Stelei, campion al Cupei Campionilor Europeni în 1986, dar și președinte de imagine al FCSB, îi atacă pe oficialii Clubului Sportiv.

„CSA nu are cum să întrețină stadionul Steaua! Cu ce plătești întreținerea asta? N-are oameni, n-are infrastructură. Dacă aș fi în locul lui Gigi Becali nici n-aș mai vrea să joc acolo. I-aș aștepta pe cei de la CSA să se roage de mine ca să joc acolo”, a spus Helmut Duckadam.

Stadionul Steaua – istoric

1970 e anul în care s-a luat în discuție ridicarea stadionului Steaua. Căpitanul-inginer Gheorghe Marinca a întocmit planul, iar în vara lui ’72, cel ce urma să fie șeful șantierului avea deja creionat proiectul.

Pe 9 aprilie 1974 a fost sărbătoare mare în Ghencea. Era primul meci, iar adversarii au fost sârbii de la OFK Belgrad. Gigi Tătaru, primul marcator pe noua arenă a intrat în istorie, într-un meci terminat 2-2. Au jucat atunci printre alții Liță Dumitriu, Anghel Iordănescu și Marcel Răducanu.

Înaintea lor, într-un meci-școală de old-boys, cu două reprize de 20 de minute, și-au măsurat forțele Steaua și Dinamo. Cu Ienei, Tătaru I, Apolzan, Zavoda I și II și Cacoveanu în roșu și albastru.

Stadionul Steaua, modernizat în 1991

Inițial, capacitatea stadionului a fost de 30.000 de locuri, însă montarea scaunelor a făcut ca aceasta să scadă până la 27.063. Pe parcurs, la acest număr s-au mai adăugat încă 961 de locuri la loje. Un total de 28.024 de scaune. Conform GSP.RO, la 1 septembrie 1991, Ghencea a fost pentru prima dată luminată.

Iar FCM Brăila, învinsă atunci de golurile lui Panduru și M. Popa în fața a 15.000 de oameni, a fost oaspetele cu care s-a inaugurat instalația de nocturnă. Stadionul a mai fost modernizat de două ori, în 1996 și 2006, ultima dată pentru a îndeplini standardele trasate de UEFA și Steaua să poată juca în Champions League acolo.

Cele mai importante repere de pe stadionul Steaua

 • 9 aprilie 1974 – inaugurare: Steaua – OFK Belgrad 2-2
 • 28 aprilie 1974 – primul meci oficial: Steaua – Steagul Roșu 2-2
 • 8 mai 1974 – prima victorie: Steaua – Poli Timișoara 2-0
 • 10 noiembrie 1974 – prima înfrângere: Steaua – Sportul 2-3
 • 29 septembrie 1976 – primul meci european: Steaua – FC Bruges 1-1
 • 23 mai 1982 – cea mai mare asistență – Rapid – Petrolul 5-1
 • 6 mai 1990 – ultimul gol al lui Hagi în Liga 1: Steaua – Corvinul 4-0
 • 1 septembrie 1991 – primul meci în nocturnă: Steaua – Brăila 2-0
 • 24 noiembrie 2009 – prima victorie românească acasă după 13 ani în Champions League: Urziceni – Sevilla 1-0
 • 22 martie 2015 – ultimul meci jucat: FCSB – Viitorul 4-1
stadionul steaua 3

Citește și » Unde a fost Stadionul Republicii și ce mai poate fi văzut din el

Societatea de Transport București

Societatea de Transport București are un nou director general, membru al PMP

Bucharest Gaming Week

Bucharest Gaming Week a început: evenimentul numărul 1 de gaming din România are loc online