Informații utile oferite de Primăria Sectorului 3. Câți bani s-au strâns din impozite și taxe

Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 a venit cu informații de ultimă oră pentru cei ce locuiesc în sectorul administrat de Robert Negoiță. Câți bani s-au strâns din colectarea taxelor și impozitelor, cum se fac cererile pentru parcarea de reședință, dar și informații despre sistemul de protecție specială.

Încasări de 25.876.580 lei la Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale

Primăria Sectorului 3 a încasat, în perioada 01 ianuarie – 1 februarie, suma de 25.876.580 lei reprezentând taxe și impozite locale aferente anului 2021.

Din suma totală, 8.710.052 lei au fost achitați de 32.745 contribuabili din Sectorul 3 prin platforma www.ghiseul.ro.

În cazul achitării integrale a taxelor și impozitelor locale aferente anului 2021 până la data de 31 martie, contribuabilii beneficiază de o bonificație în cuantum de 10%.

Pentru plata impozitelor şi taxelor locale Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale, Primăria Sectorului 3, pune la dispoziţia contribuabililor cele trei sedii situate în str. Sfânta Vineri nr. 32, str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5 şi str. Câmpia Libertății nr. 36. Programul de lucru la sediile DGITL Sector 3 este următorul: luni, marţi, miercuri și vineri, de la 8.30 la 16.30 și joi de la 8.30 la 18.30.

De asemenea, contribuabilii îşi pot achita obligaţiile fiscale şi la toate oficiile poştale şi agenţiile CEC de pe raza Sectorului 3.

Cererile pentru parcare pot fi depuse prin Sistemul Informatic de Gestiune a Parcărilor

Primăria Sectorului 3 a anunțat faptul că informațiile cu privire la calendarul atribuirii locurilor de parcare pot fi obținute de pe site-ul www.primarie3.ro, secțiunea „Anunțuri parcări”.

Locurile de parcare de reședință se repartizează în conformitate cu prevederile Regulamentului privind licitația/atribuirea locurilor din parcările de reședință de pe raza Sectorului 3 al Municipiului București, aprobat prin HCLS 3 nr. 16/29.01.2018 și modificat prin HCLS 3 nr. 175/28.03.2019.

închirierea locurilor de parcare

Persoanele interesate pot accesa de acasă Sistemul Informatic de Gestiune a Parcărilor (GIS) postat pe site-ul Primăriei Sectorului 3, atât pentru a depune o cerere, cât și pentru a actualiza informațiile.

Actele necesare conform celor de la Primăria Sectorului 3 sunt:

  • Copie C.I.;
  • Copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului (talon);
  • Copia poliței de asigurare tip RCA;
  • Copie ITP;
  • Copie după contractul de comodat al autoturismului, dacă este cazul;
  • Certificat de încadrare în grupa de handicap locomotor, dacă este cazul.

Sprijin pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție specială

Primăria Sectorului 3 prin DGASPC 3 oferă sprijin în implementarea proiectului „Leaving Care – Integrarea socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială din regiunea București-Ilfov”, de către Asociația SOS Satele Copiilor România.

Proiectul este cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar pentru implementare Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 oferă sprijin, în calitate de partener, alături de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Astfel, 70 de tineri din București-Ilfov vor face parte din acest proiect și vor beneficia, în funcţie de nevoile lor, de consiliere socială, psihologică, terapii, educaţie pentru formarea deprinderilor de viaţă independentă, acces la servicii medicale, suport şcolar și sprijin pentru locuire, până în august 2023. Concret, tinerii vor fi susținuți pentru ca tranziția la viața independentă să fie una optimă, iar ei să reușească să se intregreze cât mai ușor.

Proiectul este o continuare firească a demersurilor Asociației SOS Satele Copiilor România, din ultimii ani, cu privire la situația tinerilor din sistemul de protecție și a măsurilor ce trebuie implementate urgent la nivel național.

Acest proiect este o ocazie de a pune în aplicare cunoștințele acumulate și de construire de demersuri comune – ONG-uri, autorități, care să ne conducă înspre același obiectiv: o tranziție lină, sigură și sustenabilă pentru cât mai mulți tineri care părăsesc sistemul de protecție specială.

CITEȘTE ȘI » Voucherele de vacanță pentru vara 2021 au fost eliminate! Agențiile de turism protestează

Teatrul Evreiesc de Stat

Teatrul Evreiesc de Stat reia spectacolele cu public în sală: ”Trădarea lui Einstein”, în premieră, vineri şi sâmbătă

Sergei Polunin

Celebrul și controversatul balerin Sergei Polunin își lansează autobiografia