Celebrul și controversatul balerin Sergei Polunin își lansează autobiografia

Sergei Polunin

Balerinul de origine ucraineană Sergei Polunin a anunțat că își va publica în această primăvară autobiografia. În cartea „Free”, Polunin le oferă fanilor o selecție emoționantă de întâmplări și fotografii din viața și cariera sa.

O perspectivă din culise, începând cu copilăria și trecând prin cariera sa ca balerin, model și actor. Prefața cărții este semnată de actrița Helen Mirren, laureată în 2007 cu premiului Oscar pentru „Cea mai bună actriță,” pentru rolul reginei Elisabeta a Angliei, din filmul „The Queen”.

Autobiografia „Free” este scrisă în limba engleză și prezintă imagini și întâmplări emoționante atât din timpul momentelor de glorie, cât și din timpul întâmplărilor care au zdruncinat viața și cariera lui Sergei Polunin. Volumul va putea fi achiziționat începând cu luna aprilie, online și de la teatrele unde Polunin va avea reprezentații în 2021.

Cartea lui Sergei Polunin este publicată de editura internațională teNeues

Editura a publicat albume pentru fotografi celebri precum Elliott Erwitt, Bruce Weber, Michael Poliza, Rankin, Martin Schoeller, Robert Mapplethorpe, Jimmy Nelson and Tim Walker. De asemenea, publisherul are colaborări cu companii și branduri precum BMW, Mercedes-Benz, Audi, Porsche, Ferrari, Chopard, Cartier, Rimowa, Bogner, Deutsche Post, Swarovski and Estee Lauder.

La doar 19 ani, Sergei Polunin a devenit cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet, una dintre cele mai prestigioase companii de balet din lume și a fost numit „cel mai bun balerin al generatței sale”.

Sergei Polunin, un personaj controversat

La 21 de ani, Polunin a șocat lumea baletului anunțând că se retrage de la London Royal Balet, unde avea parte de o apreciere enormă, și că alege un nou drum, cel de dansator independent, care nu se încadrează în șabloanele riguroase ale acestui domeniu.

În prezent, Polunin deține propria companie de producție, Polunin Ink, prin intermediul căreia realizează show-uri în toată lumea, în colaborare cu mari artiști, prin ei și românca Alina Cojocaru.

Sergei Polunin

Repertoriul lui Polunin include acum spectacole originale precum „Sacre” (coregraf Yuka Oishi), „Rasputin” (coregraf, Oishi, scor, Kirill Richter), „Little Red & The Wolf” (coregraf Ross Freddie Ray, scor: Richter), „Satori” (coregraf, Sergei Polunin, regia: Gabrielle del Vecchio) și „Romeo și Julieta” (coregraf Johan Kobborg).

Născut în 1989, el a dansat pe marile scene ale lumii – la Staatsballet Munchen şi Teatrul Balşoi din Moscova. Videoclipul în care Polunin dansează pe melodia lui Hozier „Take Me to Church”, regizat de David LaChapelle, a devenit viral şi a adunat peste 25 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Artistul a apărut în filmul regizat de Kenneth Branagh „Crima din Orient Express” (2017), în thrillerul „Red Sparrow” (2018) şi în filmul „Corbul alb” (The White Crow, 2018). Polunin a apărut şi în videoclipul „Movement” al lui Hozier.

Anul trecut, Sergei Polunin a fost, alături de Alina Cojocaru, vedeta spectacolului-eveniment „Romeo şi Julieta”, regizat de Johan Kobborg, care a avut loc în Amfiteatrul din Verona în faţa a 10.000 de spectatori. Iar organizatorii anunță că spectacolul va fi distriuit, anul acesta, în mai, la Londra, prilej cu care Polunin își va reînoi parteneriatul cu balerina Alina Cojocaru.

CITEȘTE ȘI » BBC: un nou medicament care ajută la scădere în greutate poate marca „începutul unei noi ere de cercetare”

Primăria Sectorului 3

Informații utile oferite de Primăria Sectorului 3. Câți bani s-au strâns din impozite și taxe

Blocul Malaxa-Burileanu

Apartament de 295.000 de euro, în blocul Malaxa-Burileanu, de pe Bulevardul Magheru