Vom avea luminițe de sărbători în București! Nicușor Dan a făcut anunțul oficial

luminițe de sărbători

Luminițe de sărbători în București? Da! Acestea nu vor lipsi de pe cele mai importante bulevarde din București. Anunțul a fost făcut astăzi de Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

Acesta a dezvăluit că vechea administraţie condusă de Gabriela Firea a încheiat un contract pentru luminițe de sărbători cu un operator privat privind iluminatul public de sărbători în valoare de 9 milioane lei, contract care expiră în această iarnă.

Mai mult, pentru montarea acestor luminițe de sărbători care urmează să fie aprinse în luna decembrie au fost executate lucrări pe 90% din străzi şi vom avea în acest sezon aceeaşi decorare ca anul trecut.

„Chestiunea iluminatului de sărbători ţine de un contract care ste încheiat între o Compania Municipală, care este în subordinea PMB, şi un operator privat. Deci până când nu vom avea Consiliul care să poată să schimbe Adunarea Generală a acestei Companii.

Adunarea Generală trebuie să schimbe consiliul de administraţie şi abia atunci consiliul de administraţie, prin directorul executiv, poate discuta cu operatorul privat. Deci nu a fost o decizie pe care să o am până la acest moment”, a afirmat Dan.

Lumințe de sărbători: 9 milioane de lei, pentru 3 ani

Primarul Capitalei a explicat că contractul pentru luminițele de sărbători a fost semnat de fosta administraţie a Primăriei Capitalei pe o durată de 3 ani şi va expira odată cu această iarnă, valoarea acestuia fiind de 9 milioane de lei.

„Din informaţiile pe care le am până la acest moment, contractul care a fost semnat pe 3 ani şi va expira odată cu această iarnă, din câte înţeleg s-au executat lucrări pe 90% din ce prevedea el. În linii mari o să avem aceeaşi decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut. Din câte înţeleg, acest contract este de 9 milioane lei”, a completat Dan, fiind chestionat despre luminițele de sărbători din București.

Luminițe de sărbători și în sectorul 5

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a făcut anunțul în ceea ce privește luminițe de sărbători din sectorul său, pe pagina personală de Facebook.

luminite de sarbatori 2

„Nu vom renunța la iluminatul festiv, pentru că reprezintă o bucurie pentru locuitorii din sector, în special pentru copii. Nu-i putem priva de magia sărbătorilor pe locuitorii din Sectorul 5. Nu putem să le furăm copiilor Crăciunul. Vă pot spune că vom folosi luminițele și ornamentele pe care le avem deja pe stoc, iar montarea acestora se va realiza în regie proprie. Nu vom face nicio achiziție nouă anul acesta, ne vom descurca cu ce avem”, a scris acesta.

„Este importantă atmosfera de sărbătoare, având în vedere că oamenii oricum trec printr-o perioadă grea din cauza pandemiei de COVID-19. Vom folosi ornamentele și luminițele atât în centru, dar și pe străduțele din cartiere. Vrem ca atmosfera de Crăciun să se simtă în tot Sectorul 5”

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5

Fără luminițe de sărbători în sectorul 6

Luminițe de sărbători în Sectorul 6? Anul acesta, nu! Ne referim aici la cartiere precum Crângași, Giulești, Drumul Taberei, Militari sau Ghencea. Luminițele de sărbători nu vor exista, asta după ce noul edil a luat decizia să le interzică.

“Nu vom avea anul acesta luminiţe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate feţele şi cred că este decizia cea bună. Fostul primar şi-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv şi avem acum un contract cadru.

Mă gândesc că, de banii aceştia aş putea face o grădiniţă sau o creşă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminiţele ar fi la fel ca în anii trecuţi, am primit conceptul şi, vă spun, sunt cam de prost gust”, a scris Ciucu.

Citește și » Fără târg de Crăciun la București, în 2020! Nicușor Dan: “Suntem pe marginea prăpastiei”

Biserica Sfântul Anton - cea mai veche biserică din București

Care este cea mai veche biserică din București. Aici s-au încoronat domnii Țării Românești vreme de secole

Termoficare

Termoficare cu probleme în București! S-a semnat un contract de 300 milioane euro