Când vor fi aprinse luminițele de Sărbători din București: „Nu am vrut să fie interpretat drept un gest electoral”

Luminițele de Sărbători vor fi aprinse luni
Luminițele de Sărbători vor fi aprinse luni

Luminițele de Sărbători 2020: Iluminatul festiv va fi inaugurat luni, 6 decembrie, a precizat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Dan a explicat că a ales această dată pentru că nu a dorit ca evenimentul să fie asociat cu alegerile.

Când vor fi aprinse luminițele de Sărbători 2020

„Nu am vrut să interfereze cu campania electorală, să fie consemnat ca un gest electoral. Mâine (luni – n.r.), imediat după încheierea acestei campanii electorale, aprindem luminiţele, pentru că e firesc ca de sărbători să avem luminiţe, să avem bucurie pentru copii”, a declarat Nicuşor Dan.

Luminițele de Sărbători inteligente în Capitală

„Suntem mândri să anunțăm că Bucureștiul va fi primul oraș din România cu un sistem de iluminat festiv inteligent. Concret, întreg sistemul va putea fi controlat de la distanță de către specialiștii noștri”, spune Sorin Chiriac, directorul de comunicare al Companiei Municipale de Iluminat Public București.

Luăm exemplul Bulevardului Magheru și al Pieței Victoriei. Aici, sistemul de iluminat festiv va fi controlat dintr-un punct de comandă ce comunică printr-un soft administrat de inginerii Companiei.

Aceștia au posibilitatea predefinirii unor programe prin care se schimbă culorile LED-urilor sau, după caz, comandarea individuală a șirurilor ce traversează bulevardele de la un capăt la celălalt. Cu ajutorul culorilor alb cald, alb rece, roșu și albastru se pot forma diverse modele, cum ar fi elementele coloristice specifice Crăciunului

Iuliana Pânzaru, directorul general adjunct al CMIPB

La Piața Romană va fi montat, pe lângă 4 brazi gigant de 10 metri, și un uriaș Moș Crăciun, de 3,5 metri, care va fi vizibil de la Universitate. Bulevardul Unirii va fi înfrumusețat cu 33 de oameni de zăpadă de diferite dimensiuni, așezați de-a lungul bulevardului, printre fântânile luminoase. De asemenea, la Piața Presei Libere va trona un brad impresionant, de 15 metri înălțime.

Luminițele de Sărbători: 9 milioane de lei, pentru 3 ani

Contractul pentru luminițele de sărbători a fost semnat de fosta administraţie a Primăriei Capitalei pe o durată de 3 ani şi va expira odată cu această iarnă, valoarea acestuia fiind de 9 milioane de lei, a explicat primarul Nicușor Dan.

“Din informaţiile pe care le am până la acest moment, contractul care a fost semnat pe 3 ani şi va expira odată cu această iarnă, din câte înţeleg s-au executat lucrări pe 90% din ce prevedea el. În linii mari o să avem aceeaşi decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut. Din câte înţeleg, acest contract este de 9 milioane lei”, a completat Dan, fiind chestionat despre luminițele de sărbători din București.

Citește și » Fără luminițe de Crăciun în sectorul 6: “Eu sunt mai zgârcit cu banul public”, zice noul primar

Parlamentul României

Ce face Parlamentul României? Care sunt atribuțiile parlamentarilor și ce salarii au deputații și senatorii

145 de ani de la naşterea Reginei Maria

Expoziţie specială, la 145 de ani de la naşterea Reginei Maria a României