Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa, ediţie specială online

Muzeul Antipa

Muzeul Antipa se pregătește de sărbătoare. Specialiștii muzeului vor explica, vineri, de Noaptea Cercetătorilor online, cum se extrage ADN-ul din fructe şi cum se obţin piesele din colecţiile unui muzeu de ştiinţe ale naturii.

Muzeul Antipa își așteaptă vineri, publicul să participe la Noaptea Cercetătorilor, ediţie desfăşurată anul acesta online pe pagina de Facebook a instituției din centrul Bucureștiului.

Vizitatorii virtuali vor putea urmări online prezentările făcute de specialiştii de Muzeul Antipa de la orele 17:00, 18:00 şi 19:00, CHIAR AICI!

„Evenimentul la care participă și Muzeul Antipa face parte din Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research at Midnight in Romania şi îşi propune sensibilizarea publicului asupra rezultatelor cercetării obţinute prin experimente”, explică organizatorii evenimentului.

Ce urmează să vedeți la Muzeul Antipa

muzeul antipa 1
  • de la ora 17:00, Radu Pană, specialist în arta împăierii animalelor, va dezvălui din tainele meseriei de taxidermist. Publicul va afla, cu această ocazie, de ce Laboratorul de Restaurare – Taxidermie are un rol important în conservarea şi restaurarea unor bunuri de importanţă ştiinţifică şi cum se obţin piesele care îmbogăţesc colecţiile unui muzeu de ştiinţele naturii.
  • de la ora 18:00, dr. Andrei Ştefan, specialist în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, va explica cum se extrage ADN din fructe, un lucru care pare complicat la prima vedere. Cercetătorii amatori vor extrage ADN din fructe utilizând substanţe la îndemâna oricui prin casă precum spirtul, sarea de masă şi detergentul de vase.
  • de la ora 19:00, cei pasionaţi de entomologie vor avea ocazia să participe la prezentarea diverselor tehnici de preparare a fluturilor de Mariana Chioibaşu şi Ionela Marin din cadrul Compartimentului Evidenţă şi Conservare.

Citește și » Festivalul Filmului Palestinian 2020 » Puteți urmări propunerea pentru Oscar „Gaza mon amour”

poliţişti locali

Nicuşor Dan a renunţat la cinci poliţişti locali care îi asigurau paza

Ziua Naţională

Ziua Naţională a României, la București: defilarea gărzii de onoare și survolarea cu avioane militare