Nicuşor Dan a renunţat la cinci poliţişti locali care îi asigurau paza

poliţişti locali

Cinci poliţişti locali au fost disponibilizați de la Primăria Generală a Capitalei. Ei nu vor fi dați afară, vor primi alte atribuțini. Totul a venit după o ședință fulger între Nicușor Dan și directorul general al Poliției Locale.

Discuția a avut loc în cursul zilei de marți și s-a stabilit imediat ca 20 de poliţişti locali să înceapă activitatea foarte curând, în patrule mixte cu personalul Gărzii de Mediu. Mai mult, cinci poliţişti locali care asigurau paza din fața biroului său le-a fost desființat postul.

„Eu, personal, nu am nevoie de pază la uşă, iar Primăria nu trebuie să fie o fortăreaţă, ci o instituţie deschisă, cu activitate transparentă. Este nepotrivit ca o Primărie, unde cetăţenii trebuie să aibă acces pentru rezolvarea problemelor curente, să fie păzită ca o cetate”, a spus Nicușor Dan.

Rămân doar 10 politiști locali la Primărie

În plus, Nicușor Dan a luat decizia ca din cei 27 de poliţişti locali care lucrau în cadrul Primăriei să rămână doar 10, restul de poliţişti locali urmând să fie repartizați în alte posturi de către directorul general al Poliției Locale.

La întâlnirea cu directorul general al Poliţiei Locale Bucureşti au fost discuţii despre operaţionalizarea sprijinului pe care Primăria Municipiului Bucureşti îl acordă Gărzii de Mediu în combaterea încălcărilor de mediu din Capitală, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Generale a Capitalei.

trafic

„De acum, 20 de poliţişti locali vor fi pe teren, împreună cu personalul de la Garda de Mediu. Sunt convins că vor face o treabă excelentă şi îşi vor putea îndeplini misiunea de a asigura o viaţă mai bună cetăţenilor”

Nicușor Dan, Primar General București

Așadar, 20 de poliţişti locali vor începe foarte curând să participe la acţiuni din teren, în patrule mixte cu personalul Gărzii de Mediu, pentru a depista şi sancţiona încălcarea legislaţiei din acest domeniu. Această contribuţie a administraţiei locale bucureştene la activităţile Gărzii de Mediu a fost agreată la întâlnirea pe care primarul Nicuşor Dan a avut-o cu ministrul Mediului, în urmă cu două săptămâni.

„Am promis că voi folosi personalul din instituţiile aflate în subordinea Primăriei la activităţi cu adevărat utile bucureştenilor”, a mai declarat edilul șef al Bucureștiului.

Citește și » Fonduri europene pentru dotarea rapidă a 10 spitale din Capitală

manastirea-vacaresti

Mănăstirea Văcărești, bijuteria distrusă din ordinul lui Ceaușescu: „Grinzile scoteau un urlet sfâșietor, ca un plâns”

Muzeul Antipa

Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa, ediţie specială online