Opera Națională anunță trei spectacole de excepție: „Carmina Burana”, „La Traviata” şi „Tango. Radio & Juliet”

Opera Națională anunță trei spectacole de excepție: „Carmina Burana”, „La Traviata” şi „Tango. Radio & Juliet”
Opera Națională anunță trei spectacole de excepție: „Carmina Burana”, „La Traviata” şi „Tango. Radio & Juliet”

Opera Națională București prezintă în săptămâna 15 – 21 februarie 2021 trei titluri celebre din repertoriul universal: „Carmina Burana”, „La Traviata” şi „Tango. Radio & Juliet”.

Sala Mare de Spectacole va găzdui coregrafii de balet emoționante și interpretări vocal-simfonice de excepție.

Trei spectacole speciale la Opera Națională

Miercuri, 17 februarie, începând cu ora 18:30, va avea loc spectacolul „Carmina Burana” de Carl Orff. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. În toate creațiile lui Orff accentul s-a concentrat pe elementul ritmic. Ritmurile acestuia au fost tot timpul inteligibile, limbajul său fiind caracterizat prin simplitatea temelor, care s-au tradus de cele mai multe ori printr-o accentuată tendință populară. Toate aceste trăsături sunt prezente în cantata scenică „Carmina Burana”.

Sâmbătă, 20 februarie, începând cu ora 18:30, va avea loc spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Spectacolul readuce în atenția publicului celebra poveste emoționantă a curtezanei care a trăit în Parisul primei jumătăți a secolului XIX – lea sub numele de Marie Duplessis și care a marcat existența unor artiști precum compozitorul Franz Liszt și scriitorul Alexandre Dumas-fiul.

Duminică, 21 februarie, începând cu ora 18:30, pe scena Operei Naționale București va avea loc spectacolul coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet”, în coregrafia lui Edward Clug. Ambele lucrări ale coregrafului reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurată ca poezie de stare. Mișcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forță, atât în „Tango”, cât și în „Radio and Juliet”.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe tickets.operanb.ro. Accesul la spectacole se va realiza cu minimum o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19. Reprezentațiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare.

Regulamentul de participare poate fi consultat AICI. Opera Națională menționează că biletele achiziționate pentru spectacolele anulate și transformate în vouchere pot fi folosite la achiziționarea biletelor la următoarele reprezentații ce vor fi puse în vânzare la Opera Națională București. Mai multe detalii AICI.

Citește și » Mega Mall București, expoziție inedită dedicată poveștilor de iubire

Lidl

Lidl își extinde rețeaua din România prin inaugurarea celui de-al 37-lea magazin din București

Exponat deosebită în Capitală: reconstrucţia tridimensională a capului voievodului Mihai Viteazul

Expoziție deosebită în Capitală: reconstrucția tridimensională a capului lui Mihai Viteazul